Ovesná kaše na dva způsoby, kakaová s ovocem nebo oříšková se skořicí??

by - středa, června 11, 2014

Ovesná kaše. Všichni ji známe, většina z nás ji snídáme. A jak ji mám já nejradši? Přináším vám dvě inspirace, jak si tuhle dobrou snídani udělat.
Kakaová s jahodama a banánem ♥ 
Na kakaovou ovesku budete potřebovat (1 porce - snídaně):
  • 30-45g vloček jemně mletých
  • 120 ml mléka 
  • dvě lžičky (vrchovaté) kakaa holandksého typu
  • půl banánu
  • pár jahod
  • plátky mandlí
Jednoduše nasypete vločky do menšího kastrůlku, ohříváte s mlékem na plotně, při jemném zahřání přidejte kakao a stále míchejte do zhoustnutí. Podávejte s pokrájeným ovocem, posypané plátky mandlí. 
Oříšková se skořicí a banánem ♥

Na oříškovou ovesku budete potřebovat (1 porce - snídaně):
  • 30-45g vloček jemně mletých
  • 120 ml mléka 
  • dvě lžíce mletých vlašských ořechů
  • půl lžičky skořice
  • jeden banán
  • lžíci arašídového másla
  • jemně pokrájené vlašské ořechy
  • a plátky mandlí 
Vločky a mléko za stálého míchání ohříváme, přidáme skořici a dvě lžíce mletých ořechů. Když máme požadovanou konzistenci, kaši servírujeme v hlubokém talíři s nakrájeným banánem, lžící arašídového másla, pokrájenými vlašáky, plátky mandlí a poprášíme skořicí. 

Samozřejmě si můžete kaši osladit medem, stévií nebo fruktózou, ale já ji miluju bez cukru :) dobrou chuť.

Tip: Namočte si vločky do mléka večer předem, kaše je pak hotová skoro hned :) stačí ráno trochu piředit mlékem nebo vodou a jen prohřát.
Vanilková s meruňkami a arašídovým máslem ♥

You May Also Like

1 komentářů

  1. Jo jo, ovesná kaše, to je klasika. Mám ji moc ráda :-) Také ji dělám hodně často :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!