Recept na bezlepkový brownie z cizrny

Na brownie budeme potřebovat:

- 500 g uvařené cizrny (asi 250 g v suchém stavu)
- 3 vejce (lze nahradit dvěma banány)
- 5 lžic holandského kakaa
- 80 ml mléka (lze nahradit vodou)
- odměrka kakaového proteinu (není nutné)
- hrst dýňových semínek
- hrst slunečnicových semínek
- 25 g vanilkové fruktózy light či stévie (sladidla)
- lžíci arašídového másla
- asi 250 g jahod
- mandlové plátky



Cizrnu si den nebo dva předem namočíme. Vodu poté slijeme a dáme vařit do čisté asi na hodinu.
Uvařenou cizrnu rozmixujeme do hladka, přidáme 3 vajíčka (pro vegany lze nahradit dvěma banány), kakao, asi 80 ml mléka, abychom získali trochu řidší konzistenci (lze nahradit vodou nebo jiným rostlinným mlékem). Můžeme přidat i protein :)
Osladíme vanilkovou fruktózou, kterou koupíme ve zdravé výživě, přidáme arašídové máslo podle chuti, a semínka. (Můžeme dát i vlašské, lískové ořechy nebo mandle, každý co má rád a chutná mu.)

Nalijeme do pečícím papírem vystlané formy a nahoru poklademe pokrájené jahody a posypeme plátky mandlí na ozdobu. Pečeme při 175°C asi 45 minut. 

Tip: Nejlepší snídaně, ještě zalít bílým jogurtem a je to topka! ♥

2 komentáře

  1. Brownies z řepy, avokáda a teď už i cizrny! Na co všechno se nepřijde :) vypadá to skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře, někdy to třeba vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig