Domácí paštika z kuřecích jater

Miluju paštiku. Už když jsem byla malá, tak jsem si na tábory vozila Májku a dlabala ji s rohlíkem na výletech. Když vidím v restauraci v předkrmech paštiku, hned si ji dávám. Ochutnala jsem jich už nespočet a proto jsem se rozhodla udělat svoji - domácí. A myslím, že se povedla - chuťově skvělá, krémová a hutná. S paleo chlebem (který peču podle receptu Yummy Mummy Foodie) je to výborná snídaně či večeře. Úžasně se hodí i jako pohoštění pro hosty. Recept je lehký a časově nenáročný. Co na přípravu téhle úžasné paštiky budete potřebovat?


Ingredience:

cca 400 gramů kuřecích jater
2 lžíce smetany 31% nebo kokosového mléka (pro Whole/paleo)
150 gramů másla nebo ghí (pro Whole/paleo)
tymián
koření dle volby, já použila Aztécký poklad
česnek
pepř

Postup:
Na másle (ghí) osmahneme cibulku nakrájenou na jemno a stroužek česneku. Stačí dvě minutky, česnek se nesmí spálit. Přidáme tymián a koření, necháme chvíli rozvonět. Přidáme játra a smažíme, dokud nemají svoji typicky šedou barvu. Játra musí pružit, uprostřed musí být růžová, ale né syrová.
Poté přendáme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme máslo (ghí), smetanu (kokomléko), sůl a pepř a zase mixujeme do hladké hmoty. Pro extra hladkou konzistenci můžete přepasírovat přes sítko, to jsem vynechala.
Naplníme mističky, zalejeme máslem (ghí) a necháme vychladnout v lednici.

Dobrou chuť!

Léňa

5 komentářů

  1. Tybrďo! Ta vypadá fakt dobře, obdivuji tě za odvahu jít do něčeho takového :D paštiky mám také ráda, ale raději je nebudu jíst (protože ty kupované dvakrát zdravé nejsou) než se s tím dělat doma :D

    https://wantbefitm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Eliška Kollerová31. srpna 2018 v 11:13

    Jednoduché, rychlé, chutné a výživné. Ideální, pokud nevíte co snídat, když jste na Whole30 bez vajec. Díky za recept. :) Je to lepší než ořechové máslo. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, můžu se prosím zeptat? Ghi myslíte jen nahoru na pastiku nebo i do směsi? Moc děkuji

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig