Kakaovo-datlové kuličky s kokosem

Variant na tyhle kuličky je strašná spousta, chutnají mi jak od Kačí z MyCookingDiary.cz, tak od Terezky z Terezasdiary.cz. Já jsem je zkusila udělat takhle a jsou taky strašně dobrý. Takže tady je recept, jak tyhle kakaovo-datlový kuličky obalený v kokosu dělám já! Je to taková zdravá náhrada za všechny ty sladkosti plný cukru. Datle jsou totiž samy o sobě dost sladký, takže když nás honí mlsná, úplně stačí něco takovýho. Akorát to s těmahle kuličkama nepřehánějte, i když to bude těžký, to mi věřte! V lednici vydržej dlouho, ale jak dlouho nevím, většinou je do týdne sním a musím připravovat znova. :)



Ingredience:
200 gramů datlí bez pecky
100 gramů pekanových ořechů
1-2 lžíce holandského kakaa
1 lžíce bio strouhaného kokosu (používám výhradně bio ze zdravé výživy, nedá se to s těma ze supermarketu srovnat)
trochu medu (volitelné)
voda

Postup:
Do mixéru dáme pekany a rozmixujeme na "prach". Přidáme datle, kakao, kokos, med a vodu. Vody stačí trošku, vždycky můžete přidat. Měla by vám vzniknout mírně lepivá hmota, ze které půjdou snadno tvořit kuličky. Ty pak můžete (a nemusíte) obalit v kokosu. Dělám si jich vždycky víc a pak uchovávám v uzavřené krabičce v lednici.

Dobrou chuť!

Léňa
Slovníček pojmů:

Datle obsahují vitamíny B1, B3, B5, A, draslík, vápník, měď, hořčík, železo a jsou užitečným zdrojem rozpustné vlákniny. Pomáhají při nespavosti, snižují krevní tlak, prospívají kostem, zubům, pokožce a vlasům. Také povzbuzují při poklesu výkonu či únavě.
Na 100 gramů obsahují 285 kCal/2 g bílkovin, 64 g sacharidů, žádný tuk a 6 gramů vlákniny.
Pekanové ořechy mají vysoký obsah tuku, dále obsahují omega mastné kyseliny, bílkoviny, vlákninu, provitamin A, vitaminy skupiny B ( B1, B5, B9 ), draslík, fosfor, zinek, vápník a železo. Podporují snižování škodlivého cholesterolu, zvyšují imunitu, prevence vzniku rakoviny, čistí cévy, působí proti křečím a mnoho dalšího...
Na 100 gramů obsahují 732 kCal/9 gramů bílkovin, 14 gramů sacharidů, 71 gramů tuku a 9,6 gramů vlákniny.

1 komentář

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig