Domácí Raffaello

Dnešním dnem začíná prosinec, měsíc trhů, svařáků, trdel, cukroví, večírků a tý nejkrásnější atmosféry v roce zakončené vánočními svátky. A já se na to hrozně těším! Přiznám se - adventní věnec jsem vyráběla včera a náš mini stromeček zdobila předevčírem. Na okně už mám svíčky, figurku sněhuláka a zlatej vánoční stromeček z vosku. Jsem prostě blázen a tohle dekorování celýho bytu miluju. Chtěla jsem v prosinci udělat blogmas - ale nevím úplně, zda to vyjde (kvůli nedostatku času). Ale budu se snažit napsat co nejvíce vánočních článků, slibuju! A první článek - recept je tu - domácí raffaelo kuličky bez cukru a bez mouky, jsou strašně moc dobré! Zkuste a uvidíte!
Raffaelo kuličky
Ingredience na cca 30 kuliček:
250 gramů mascarpone
50 gramů mletých mandlí bez slupky
30 gramů kokosu
25 gramů kokosové mouky
kokos na obalení
celé mandle dovnitř kuliček (taktéž bez slupky)
sladidlo dle volby (já nedoslazovala, ale nechám to na vás a vaší chuti)

Postup:
Mascarpone, strouhané mandle, kokos a kokosovou mouku smícháme v misce, pořádně prohněteme, aby se vše spojilo. Tvoříme kuličky, do kterých vložíme celou mandli a obalíme v kokosu. Necháme vychladnout v lednici. Pokud budete kuličky zkoušet, nezapomeňte mi poslat fotku nebo mě označit na instagramu!
Trvanlivost: V lednici 1 týden.

Dobrou chuť!

Vaše Léňa

Tip: Pokud nemáte mandle bez slupky, stačí je zalít v hrnku vařící vodou a chvíli nechat odstát. Slupka pak půjde krásně sundat.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

4 komentáře

  1. Tohle je snad mé nejvíce oblíbené cukroví :) a domácí je nejlepší.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, jak dlouho vydrží? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týden určitě (samozřejmě v lednici). Déle jsem nezkoušela... ale jsou nepečené, takže bych je vyráběla den před Štědrým dnem, ať jsou na svátky čerstvé! :)

      Vymazat
  3. Ja doma dělám klasické jen ze salka a kokosu, ale tyhle budou rozhodně taky výborný :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig