Mikulov, Lormův Dvůr a Brno

Po úžasném SILENT SPA jsme opět vyrazily na cestu. Jely jsme do Mikulova, kde nás čekal večer a pak neděle v apartmánu Lormův Dvůr. Z Laa an der Thaya je Mikulov opravdu kousek, jede se vyasfaltovanou cyklostezkou, kam však autem můžete, jen musíte jet pomalu a opatrně. A ta cesta tudy za to opravdu stojí! Sjíždíte dolů a brzy se před vámi rozprostře úchvatné panorama Pálavy a Mikulova. A pak už se jen kocháte. Mikulovský zámek vyčnívá z krajiny a nyní byl nádherně osvícen zapadajícím sluníčkem. Prostě romantika!
Krásný výhled na Mikulov z Kozího Hrádku
Paní Dammová, majitelka apartmánu Lormův Dvůr, mi do detailu popsala, jak se k ubytování dostaneme, takže jsme (skoro) nebloudily a přesně v 18 hodin parkovaly před bránou. Lormův Dvůr se nachází přímo pod Kozím Hrádkem a je to hotová oáza klidu. Máte tam naprosté soukromí, zahradu s bazénem a krbem, kde se dá grilovat. Apartmán je velký a má krásnou kuchyni, obývák s rozkládací pohovkou a ložnici. Pohodlně se tady vyspí 6 lidí, takže my jsme tam byly jak královny. :D
Naše ložnice v Lormově Dvoře
Nádherná kuchyň v Lormově Dvoře
Chvíli jsem si dala nabíjet telefon, převlékly jsme se a vyrazily do restaurace Marcela Ihnačáka – Tanzberg. Bohužel ale bez rezervace si tu nesednete, takže až sem někdo někdy pojedete, doporučuju si ji udělat dopředu. Já jsem si o Mikulovu předem nic nezjišťovala a vůbec jsem o téhle restauraci nevěděla, takže jsme měly smůlu. Na googlu jsem tedy našla, že je tu ještě jedna skvělá restaurace Sojka, tak jsme vyrazily tam a doufaly, že si sednem. No, zase byly všude rezervace, ale já jsem si všimla, že jsou na baru volný dvě židličky a zeptala se, jestli si můžeme sednout tam. Moc milý a sympatický číšník nám řekl, že klidně, pokud nám to nevadí, takže jsme si sedly a začaly vybírat večeři. Já se přiznám že už jsem měla docela hlad, mamka tvrdila, že ne. Hned mi padly do oka líčka s celerovým pyré, líčka totiž miluju! Mamka nejdříve nechtěla nic, ale já jsem jí „donutila“ paštiku s tím, že taky ochutnám (hodná dcera, že jo?). K pití jsem si dala nějaké levandulové víno a mamka klasiku bílé. Večeře byla naprosto vynikající, líčka se rozpadala, pyré bylo úžasně jemné, a paštika naprostá bomba. A navíc opravdu velmi milá obsluha! A to si myslím je základ podniku. Určitě doporučuju tam zajít, pokud někdy budete v Mikulově.

Vchod do restaurase Sojka
Moje večeře - líčka, celerové pyré a vínečko
Paštika s pečivem
Interiér restaurace Sojka
Po večeři jsme se šli projít na Kozí Hrádek a měly jsme tak úžasný výhled na celý Mikulov. Po procházce a vytrávení jsme vyrazily do sklípku hned nad naším ubytováním, kam nás paní Pavla pozvala. Dnes tam otevírali sezónu, takže tam bylo pěkně živo. Sklípek to byl nádherný, my jsme si s mamkou koupily láhev bílého vína, sedly si ven na zídku a sklenku vypily přímo tam při západu slunce. Potom jsme šly na zahrádku k apartmánu a ještě do půlnoci povídaly.

Vstávaly jsme celkem brzy, protože já jsem chtěla už v 8 hodin být na snídani v Bistro KUK, které jsem taky vybrala díky googlu a instagramu. Už včera večer jsme kolem něj šly a zaujalo mě a když jsem pak vygooglila, že tam dělají i snídaně, neváhala jsem to jít zkusit. A udělala/udělaly jsme dobře. Já tyhle vzdušný studený rána miluju. Prošly jsme se ještě spícím Mikulovem, usedly na zahrádku a objednaly si kávu. Pak jsme si z menu vybraly - já chleba s tvarohem a pažitkou a tapiokový puding a mamka chleba s kozím sýrem, pestem a sušenými rajčaty. Boží snídaně, fakt. Chleba jsem si vychutnala do posledního drobečku, však víte, že ho jím fakt jen občas a přesně tohle bylo to moje občas, kdy jsem si ho ráda dala a nelitovala jsem! Tapiokový puding už mě tolik nenadchnul, mám raději takovej tekutější (kterej dělaj například v Praze v Sia).
Bistro KUK a posezení venku
Snídaně v KUK Bistru
Zámek Mikulov
Po týhle boží snídani jsme s napucnutýma pupkama vyrazily na procházku a zase se kochaly krásným výhledem - tentokrát ze zámku. Nikde nikdo ještě nebyl, tak to bylo krásný. Hrozně rychle se ale pak oteplilo a tak jsme vyrazily zpět k apartmánu, kde jsme si na zahradu daly deku, koupaly se, opalovaly a já taky trošku psala na blog. Prostě takový klidný dopoledne. Ve 12 jsme se sbalily, nasedly do auta a vyrazily do Brna, kde mamka ještě nikdy nebyla! Naplánovala jsem teda takovou malou procházku. Zaparkovaly jsme ve Vaňkovce a šly směrem centrum. Chtěla jsem se podívat do SKOGu, tak jsem tam mamku zatáhla a bylo vidět, jak je z toho prostoru překvapená a pak vůbec z těch záchodů. :D
SKOG Brno
SKOG Brno
Ale kafe tam bylo naprosto boží, jak ledový pro mamku, tak klasický lungo pro mě. Co už o Brně dávno vím a pořád mě to příjemně překvapuje je to, že kamkoliv přijdete a sednete si, už vám obsluha bez ptaní nese vodu. Zadarmo. To by se mohla Praha od Brna učit. Ve SKOGu jsem trošku googlila, kam dál, protože jsem měla chuť na zmrzlinu. Vybrala jsem Praha v Brně, ale bohužel jsem si nevšimla, že tam mají až od 16:00 hodin, takže když jsme tam dorazily, teprve tam rozdělávaly zahrádku a utíraly stoly. Proto jsem hned do navigace zadala "Božský kopeček" a utíkaly jsme tam. U malého autíčka sice byla trochu fronta, ale já si na tu svoji zmrzlinu počkala. Dala jsem si švestkovou s mákem a černý kokos, mňam.
Božský kopeček z Božského kopečku
Takže Brno, tohle fakt dobrý! Pak jsem mamce ukázala klasickýho penisovýho koně, strašně se mi líbilo, jak se tam každej začal smát, když se postavil pod koně a viděl to. :D Jasný, Brňáky to nepřekvapí, ale ostatní turisty to vždycky rozesměje! Došly jsme zpět k autu, já se převlíkla ze sukně do džínů (protože ve vlaku vždycky z tý klimatizace mrznu), mamka naladila navigaci směr Náchod a já šlapala pěšky na hlavák, kde jsem opět nastoupila do RegioJetu do Prahy.
Byl to úžasný víkend, který jsme si moc užily a těším se, až zase někam s mamkou vyrazíme. A co vy, cestujete takhle s rodičema nebo radši ne? :) My jsme s mamkou spíš kamarádky, takže je to vždycky báječný, každýmu bych přála takový vztah s rodiči, jako mám já.

A příště už pro vás chystám recept!

Mějte se krásně!

Léňa

Část tohoto článku vznikla ve spolupráci s Lormův Dvůr.
Lormův Dvůr
Výhled na Mikulov z Kozího Hrádku
Mikulovský sklípek
Vchod do Lormova Dvora
Náměstí se zámkem Mikulov
Nádherný západ slunce v Mikulově
KUK Bistro
KUK Bistro - tapiokový puding a jídelní lístek
Mamky snídaně - chléb s kozím sýrem, pestem a sušenými rajčaty
Výhled ze zámku
Káva ve SKOGU
Mamka v Brně
Zmrzlinářství Božský kopeček
BRNO
Já s mamkou
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

4 komentáře

  1. Krásný výlet :) a to ubytování pecka :)) Božský kopeček si dávám u nás v Brně moc ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubytování bylo krásné, chceme se tam s přítelem vrátit příště na kola. :)

      Vymazat
  2. Jak se koukám návštěva Mikulova je letos nějak obzvlášť populární. Už jsem tam pár let nebyla, také bych tam ráda zavítala :) A ten západ slunce :)
    A docela mě zaujal ten Lormův Dvůr, ještě jsem o něm neslyšela, ale vypadá to v něm tedy užasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já už v Mikulově byla podruhé, je to fakt krásné místo, takže doporučuji všema deseti! :D Lormův Dvůr mohu opravdu doporučit, v srdci Mikulova a je tam naprostý klid a majitelka je velmi milá paní. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig