Miluju paštiku. Už když jsem byla malá, tak jsem si na tábory vozila Májku a dlabala ji s rohlíkem na výletech. Když vidím v restauraci v předkrmech paštiku, hned si ji dávám. Ochutnala jsem jich už nespočet a proto jsem se rozhodla udělat svoji - domácí. A myslím, že se povedla - chuťově skvělá, krémová a hutná. S paleo chlebem (který peču podle receptu Yummy Mummy Foodie) je to výborná snídaně či večeře. Úžasně se hodí i jako pohoštění pro hosty. Recept je lehký a časově nenáročný. Co na přípravu téhle úžasné paštiky budete potřebovat?
úterý, června 27, 2017
úterý, června 20, 2017
Oblíbené kuchařky: Podle čeho vařím I. Paper edition
Vaření a pečení jest mojí hlavní vášní. A ještě nejsem takovej guru, abych všechno vymýšlela sama (i když se dost snažím, hohohó) a tak si pro rady chodím do různých kuchařek, který jsem si buď koupila nebo dostala darem. Občas recept poupravím, vyměním suroviny nebo použiju jen základ z receptu, no a když se povede, tak ho sepíšu i na blog. Dnes bych vám v tomto článku ráda představila kuchařky, ve kterých listuji nejčastěji (téměř denně) a mám je při vaření vždy při ruce. Třeba vás inspiruji ke koupi nějaké z nich. První část bude o knížkách v papírové podobě.
pátek, června 16, 2017
Norsko - Den 3 - Kam už vlak nejede
Nastupuju do vlaku a hledám podle jízdenky svoje místo. Naštěstí sedíme
skoro všichni pospolu, takže na sebe povykujeme a vypadáme jak banda lidí, co
jedou poprvé nočním vlakem. Ale ono taky jedeme. Každý máme na sedadle deku,
masku na oči, nafukovací polštářek za krk a špunty do uší. Vše nové a zabalené.
Tak tomu říkám služba. Sedám si na sedadlo, rozbaluju svoje spací propriety,
chvíli ještě kecáme, ale pak nasazuju sluchátka, masku na oči, přikrejvám
se dekou a snažím se usnout. Musím spát,
v pět nás vlak vykopne ve Finse a já se svojí těžkou krosnou vyrazím do
hor. Potřebuju se vyspat takže jako na klasiku nemůžu usnout. Zkouším teda
různý triky na usnutí, až se mi to daří. Spánek je to ale lehký, takže se dost
často budím a převaluju. Samozřejmě zabírám asi 40 minut před tím, než budeme
vystupovat.
úterý, června 13, 2017
Kakaovo-datlové kuličky s kokosem
Variant na tyhle kuličky je strašná spousta, chutnají mi jak od Kačí z MyCookingDiary.cz, tak od Terezky z Terezasdiary.cz. Já jsem je zkusila udělat takhle a jsou taky strašně dobrý. Takže tady je recept, jak tyhle kakaovo-datlový kuličky obalený v kokosu dělám já! Je to taková zdravá náhrada za všechny ty sladkosti plný cukru. Datle jsou totiž samy o sobě dost sladký, takže když nás honí mlsná, úplně stačí něco takovýho. Akorát to s těmahle kuličkama nepřehánějte, i když to bude těžký, to mi věřte! V lednici vydržej dlouho, ale jak dlouho nevím, většinou je do týdne sním a musím připravovat znova. :)
čtvrtek, června 08, 2017
Food Blog Market vol. 2
V neděli 4. června se v Praze na Andělu v Kavárně, co hledá jméno konal už druhý ročník Food Blog Marketu, který pořádá Kačí z Mycookingdiary.cz a já tam samozřejmě nesměla chybět! Předpověď počasí byla všelijaká, ale já byla odhodlaná tam přijít i za deště (a možná i sněhu) takže jsem vybavená deštníkem a s prázdným břichem vyrazila na druhý břeh mojí milovaný Vltavy celá natěšená na tu kupu dobrot od mých oblíbených foodblogerů. Nešla jsem tam sama, z Náchoda za mnou přijela moje úžasná kamarádka Péťa a dělala mi doprovod a vystála se mnou ty mega fronty. A za to jí patří velký DĚKUJU!
pondělí, června 05, 2017
Terezas Diary setkání v Maitrea
Čtvrtek – 1.
června 2017. Den dětí. A taky den, kdy se koná první společné setkání s foodblogerkou
Terezkou Šlancarovou z blogu Tereza’s Diary. Kdo tuhle milou a sympatickou
slečnu neznáte, koukněte na její blog – tady a seznamte se. Stojí to totiž za
to. Terku sleduju něco přes půl roku a tak jsem si setkání s ní nemohla
nechat ujít. Inspiruje mě a strašně ráda si čtu její články, které jsou vždy
nabité nejen pozitivní energií, ale také spoustou informací a motivace. Setkání
se koná v restauraci MaiTrea v Týnské uličce v Praze a já vyrážím z práce o něco dřív, abych tam přesně na pátou byla!
![]() |
Společná fotka s Terezkou |
čtvrtek, června 01, 2017
Bramborový koláč se slaninou a cibulí
To jsem si takhle zase jednou večer přemýšlela, co já budu druhý den snídat. Ráno jsem totiž ta nejvíc líná osoba a snídani si tak musím většinou chystat den předem. Pokud ovšem nemám ráno volno, to si pak se snídaní vyhraju v podobě lívanců, mug cake a dalších dobrot, který se den předem připravit nedají. Ale už jsem nějak měla plný zuby těch chia pudingů a vajec na tvrdo. Takže jsem upekla bramborovej koláč, kterej byl úžasnej a dá se jíst ohřátej, i studenej. A jasně, nemusí to být snídaně. Určitě bude dobrej jako večeře nebo jako příloha.