pátek, prosince 09, 2022

Nejlepší svařák slazený medem

Svářák miluji a jeho vůni mám spojenou s Vánoci. Je ale otázka, zda si ho kupovat a kde, protože nevíte, jak kvalitní je víno, zda tam dávají koření nebo jen nějakou "směs na svařák" atd. Já už mám vychytaná místa, kde mají svařák dobrý, kvalitní a s kupou ovoce. Ale ráda si ho dám občas i doma, takže tady pro vás mám recept. Takhle ho dělám já a moc nám chutná!

Ingredience:

  • 100 g medu
  • 100 ml vody
  • 0,7 l kvalitního červeného vína
  • 1 svitek skořice
  • 3 badyány
  • 9 hřebíčků
  • ovoce dle chuti - jablka, pomeranče...

Postup:

1. Do hrnce si dejte med a na mírném plameni ho rozpusťte.

2. Přilijte teplou vodu a zamíchejte.

3. Přidejte koření (já používám BIO a rozdíl je neskutečný) a 7 minut povařte.

4. Přilijte víno, přidejte nakrájené ovoce a už jen zahřejte (nesmí se vařit!).

5. Servírujte s čerstvým plátkem pomeranče.

Dobrou chuť.

Léňa

Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
SHARE:

pondělí, listopadu 07, 2022

Podzimní ovesná kaše

Na youtube jsem pro vás připravila další video a to na tuhle výbornou podzimní ovesnou kaši. Je fakt skvělá, dělám si ji pravidelně tak jednou týdně. Doufám, že vám taky bude tak chutnat!


SHARE:

středa, října 05, 2022

Přírodní a zerowaste kosmetika Lamazuna

Čím víc se snažím žít svůj život netoxicky a bezobalově, tím více hledám možnosti, jak to udělat. Netoxické kosmetiky je na trhu už celkem dost a jsem za to moc ráda. Stejně ale jejím používáním produkuju odpad. Proto hledám i alternativy, které mi budou vyhovovat a jsou bezobalové. Jednou takovou značkou, která splňuje moje požadavky je kosmetika Lamazuna. Jedná se o francouzskou přírodní BIO kosmetiku a já jsem měla možnost vyzkoušet 5 produktů a ráda bych se s vámi o moje dojmy podělila.


SHARE:

pondělí, října 03, 2022

Citronový chlebíček s mákem

Připravila jsem pro vás recept na výborný low carb citronový chlebíček s mákem, který je přirozeně bez lepku. Peče se sice hodinu, ale výsledek za to stojí. Je lehce nasládlý, ale provoněný citronem. Mandlovou mouku kupovat nemusíte - stačí si namlet mandle najemno.
Citronový chlebíček s mákem

SHARE:

úterý, září 20, 2022

Rajská omáčka bez mouky a cukru

Rajskou miluju od dětství, ale s tím, jak jsem omezila mouku a cukr se maminky recept úplně neslučuje. Takže jsem si zkusila vymyslet vlastní variantu, která je neméně dobrá a můžu ji nabídnout i Rozárce.

Rajská omáčka bez mouky a cukru

SHARE:

pondělí, září 19, 2022

Rajčatové sugo v pomalém hrnci

Sezóna rajčat u nás stále neskončila. I když je už chladněji a večer už celkem zima, rajčata stále rostou. Bohužel taky kvůli dešti praskají a tak jsem je musela rychle spotřebovat. Udělala jsem tedy jednoduché rajčatové sugo - a když myslím jednoduché, tak opravdu skoro bez práce. Dělala jsem ho v pomalém hrnci, ale pokud PH nemáte, nezoufejte, jde to i bez něj.

Rajčatové sugo

SHARE:

pátek, září 02, 2022

Domácí nanuky s višněmi a čokoládou

Mám pro vás rychlý recept na domácí nanuky. Je to zdravější verze, kterou můžete nabídnout i dětem. Ovoce můžete dát jakékoliv, já zrovna měla po ruce višně, ale jsou skvělé i s ostružinami, malinami, nektarinkou či kiwi.

SHARE:

neděle, května 29, 2022

Zeleninový quiche (low carb)

V rámci výzvy se značkou Braun "Imperfect food" jsem se pustila do zeleninového koláče či quiche, který se náramně povedl a chutná dobře teplý i studený. Recept uvádím níže, ale zeleninu můžete obměňovat podle toho, co máte v lednici a potřebujete spotřebovat, což je cílem výzvy. Tak jdeme na to!

Zeleninový low carb quiche
SHARE:

sobota, února 05, 2022

Pastýřský masový koláč (paleo, low carb)

Dnes pro vás mám jednoduchý recept na pastýřský koláč, který je rychlý a výborný. Přidávám i video, doufám, že se vám bude líbit.

Pastýřský masový koláč
SHARE:

čtvrtek, února 03, 2022

Vývar z pomalého hrnce a hovězí zeleninová polévka

Ahoj, zdravím vás u dalšího článku, tentokrát to bude recept na vývar a následně na hovězí zeleninovou polévku z něj uvařenou.

Pro mě byl vždycky vývar právě ta polévka a až když jsem se o to začala zajímat trošku víc o vaření, zjistila jsem, že tomu tak není. Tak proto tu budou vlastně dva recepty.

Vývar do hrnečku si dělám každé ráno
SHARE:

pondělí, ledna 31, 2022

Mandlové mléko či rostlinný kefír

Na instagramu jsem se vám pochlubila rostlinným kefírem a mám radost, že jste ho začali taky zkoušet! Rozhodla jsem se přidat recept i na blog, aby byl snadno k dohledání. Pokud nemáte tibi krystaly, nezoufejte - napište mi a já vám je zašlu.


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig