pondělí, července 31, 2017

Čokoládové sušenky

O víkendu jsem byla u kamarádky Editky, kerá mi nabídla cookies, které pekl její přítel (ano, chlap, který vaří a peče!). Samozřejmě to byly klasické sušenky. Rozhodla jsem se proto zkusit upéct vlastní, které budou bez mouky a bez cukru. A budou božsky čokoládové. Podařilo se mi to a tak pro vás mám recept. Určitě je zkuste, já jimi provoněla celý byt a dlouho nevydržely.
Čokoládové cookies
SHARE:

středa, července 26, 2017

Norsko - Den 6 - Bergen

Když jsem usínala a slibovala si, že se konečně vyspím, tak jsem fakt netušila, co zažiju. Celou noc se do hor, který byly za náma, opíral vítr a hučelo to neskutečným způsobem. Měla jsem pocit, jakoby se mi za hlavou tvořilo tornádo. Ráno vylézám ze stanu a vypadám jak po flámu. Při pohledu na holky ale nejsem jediná. Dobrou náladu nám to ale nekazí, jdeme do umývárky čistit zuby a pak do kuchyňky dělat snídani. Užívám si kafe a poslední instantní ovesnou kaši. Po sbalení spacáků, oblečení a stanu vyrážíme na autobus, který nás doveze do Bergenu.
Typické baráčky v Bergenu
SHARE:

pondělí, července 24, 2017

Plněné žampiony

To jsem se tak jednou dívala omylem na Prostřeno, abych se utvrdila v tom, že se na to zase dlouho nepodívám a jedním z připravovaných jídel byly plněné žampiony. Vypadalo to takhle na kameře dobře, tak jsem si řekla, že to zkusím taky. Asi to není žádný světoborný recept nebo něco, co by už každý z vás neznal. Ale mně a Matějovi moc chutnaly, tak je zkuste taky. Je to jednoduchý, rychlý, sytý a dobrý jídlo. Pokud nedodržujete low carb jako já, smetanu vynechte. Bude to dobrý tak, jako tak. Ale já potřebuju tuk, takže smetana se skvěle hodí.

SHARE:

středa, července 19, 2017

Norsko - Den 5 - Po hřebenu a srázu do Eidfjordu

V noci se několikrát budím. Strašně fouká vítr, celej stan se hejbe a já mám strach, že odletíme a probudíme se v jezeru, který je pod náma. Snažím se usnout, ale moc to nejde. Když svítá, vylézám ze stanu a jdu na záchod. Je nádhernej východ slunce. A větrno. Hotel Větrné Terasy nezklamal.
Výhled z našeho stanu na ubytko ostatních

SHARE:

pondělí, července 17, 2017

Domácí pribináček

Pribináčka miluju. Je to taková moje závislost už od dětství. Jednou (asi tak 15 let zpět) byla s Pribináčkem soutěž - museli jste nasbírat určitý počet víček z Pribináčků a za odměnu byly talířky, hrníčky, mističky a další věci se znakem Pribináčka a s tím super kočičákem, co je na obalu. Takže co já jsem neudělala? Nakoupila jsem potřebný počet Pribináčků, všechno dala do misky a celý odpoledne jedla. Druhej den jsem měla silný střevní potíže (zkuste si sníst 30 Pribináčků najednou) a nic jsem nevyhrála. :) Pribináčka ale miluju dál a tak jsem si ho zkusila udělat doma. Je totiž bez cukru. A výborně se hodí do low-carb-high-fat stravování.
SHARE:

čtvrtek, července 13, 2017

Workshop s A Cup Of Style

Když jsem zase jedno krásný odpoledne projížděla stories na instagramu a Lucka z A Cup of Style prostřednictvím krátkého videa zvala na workhop blogování, neváhala jsem ani minutu a ihned jsem se přihlásila. (A že to díky odkazu přímo ve stories byla opravdu minuta!) Nejenže to byla možnost holky konečně osobně poznat, ale taky se dozvědět něco o blogování, poznat lidi se stejnými zájmy a užít si skvělé odpoledne. Jakmile mi přišel potvrzovací email, začala jsem se strašně těšit. Úterý, 11.7.2017 v Ellite Bloggers Hubu v Praze. Ou jé! Konečně taky uvidím ten úžasnej prostor pro blogerky! A jaký byl workshop?

SHARE:

úterý, července 04, 2017

Norsko - Den 4 - Přes hory a doly do hotelu Větrné Terasy

Je brzo ráno, já se budím a přes plachtu stanu vidím, že už je světlo a svítí slunce. Honza už je taky vzhůru, tak vylézáme ven a kocháme se. Slyšíme i hlasy z ostatních stanů, takže si přejeme dobré ráno, já jdu k jezeru pro vodu a čistím si zuby. Nevím, jestli už jsem se zmiňovala, ale veškerá horská voda, ať už z jezera nebo z potoka je úžasná. Takhle dobrou vodu jsem nikdy nepila. Vodu nepřevařujeme, pijeme ji takovou, jakou ji nabereme. Je to prostě čistá přírodní norská voda, kterou bych mohla stáčet a draze prodávat, muhehe. (A všichni by se fotili s lahví a dávali to na instagram s patřičným hashtagem!) Vaříme snídani, já si dělám instantní ovesnou kaši, mažu suchary paštikou a zajídám do pytlíčkem BeBe sušenek. Správná chudá česká strava na které tady frčíme všichni.

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig