pátek, prosince 22, 2017

Rumové čoko-koule

Na instagramu jsem se vás ptala, zda chcete recept i na tyto čoko-koule, ve kterých je rum, který samozřejmě není ani bez cukru ani paleo. Ale ty koule jsou prostě výborný a rum k vánocům patří a to mi nikdo nevymluví. Pokud byste je chtěli udělat bez rumu, nabízím vám v receptu taky možnost to tak udělat, ale nedoporučuji to. :D
Rumové čoko-koule
SHARE:

úterý, prosince 05, 2017

Hovězí rumpsteak s pečenou dýní

Jak určitě už všichni víte, (skoro) každou sobotu chodím na Náplavku na trhy. Teď jsem si tam koupila boží hovězí rumpsteak. Udělala jsem si ho k obědu s pečenou dýní a popíjela k tomu bílé víno. Výborná záležitost. Zkuste taky, třeba na tu další adventní neděli. :)
Rumpsteak s pečenou dýní
SHARE:

středa, listopadu 22, 2017

Narozeninová

...holčička narozeninová! No, dobře, já vím, že v tý písničce je holčička jahodová, ale já jsem dneska narozeninová, tak jsem si to trošku upravila. Mimochodem, na Dádu Patrasovou jsme se ségrou pařily dost často, protože jsme doma měly videokazetu "Baby studio s Dádou" a fakt jsme to milovaly. Dáda už je pryč a to moje bezstarostný dětství taky.
Pomeranč
SHARE:

neděle, listopadu 19, 2017

Vánoce jsou tady: Knížka Jedlé dárky

A tímto článkem zahajuji svoji vánoční edici - tipy na vánoční dárky pro vaše blízké. Vánoce mám moc ráda a slavím je pokaždé s rodinou. Ráda dárky nakupuji, ještě radši je balím, ale nejradši mám tu radost, kterou z nich obdarovaní mají. Každý rok se snažím vymyslet něco originálního, co opravdu daného člověka potěší. Proto se snažím poslouchat, co říkají, pozorovat, na co se v obchodech dívají nebo co se jim třeba doma rozbilo, poznamenávám si to do mobilu, abych pak měla z čeho vybírat. Né vždy ale mohu ty poznámky použít, protože buď si to již dotyčný koupí nebo se mi to nakonec nezdá. Letos jsem začala opravdu s předstihem a budu i vám dávat tipy, čím můžete své milované obdarovat. A nezapomeňte, že Vánoce jsou o tom být spolu, dobře se najíst a odpočinout si a ne o tom, kdo komu dal dražší dárek.
Knížka Jedlé dárky od Báry Říhové
SHARE:

úterý, listopadu 14, 2017

Kokosové sušenky s čokoládou

Než se úplně vrhnu na vánoční pečení, tak pro vás mám jednoduchý recept na vynikající extra kokosové (bezlepkové) paleo sušenky se 100% čokoládou. Na tu čokoládu se mě hodně ptáte - já buď používám vysokoprocentní a sleduji obsah cukru, dají se totiž sehnat kolem 1-10 gramů cukru na celou 100 g čokoládu. Nebo kupuji 100% čokoládu - koukněte ve zdravé výživě, já kupuji v obchůdku na Brumlovce nebo tuto kakaovou hmotu.
Sušenky jsou měkké a hodí se k čaji nebo kávě, zkuste a dejte vědět, jak vám chutnaly. Jsou opravdu hodně kokosové, proto pokud nemáte rádi kokos, nedoporučuji. :)
Kokosové sušenky s čokoládou
SHARE:

pátek, listopadu 10, 2017

Jeden dokumentární s poděkováním

V první řadě si mi dovolte krátké poděkování za to, že jste mě svými hlasy dostali do TOP10 v soutěži blogerka roku. Vůbec jsem to nečekala, jsem překvapená a strašně moc vám DĚKUJU. Budu moc ráda, když mě i ve finále podpoříte a dáte mi hlas - zde. Děkuju, děkuju, děkuju. Budu se i nadále snažit pro vás připravovat zajímavé články a recepty. :)
Happy jak dva grepy :)
SHARE:

úterý, listopadu 07, 2017

Oblíbené kuchařky: Podle koho vařím II. Online edition

První díl mých kuchařských tipů měl u vás docela úspěch a tak jsem se rozhodla pokračovat tímto druhým, online dílem.  Foodblogů a foodblogerů je v dnešní době opravdu hodně a tak určitě máte i vy své oblíbence, podle kterých jste již uvařili spoustu receptů. Já, pokud nevařím podle sebe a nevymýšlím pro vás recepty, vařím podle následujících slečen a paní, které se těší opravu mé velké oblibě a zájmu a i když zrovna nehledám nějaký recept, na jejich blog se chodím podívat pro potěchu oka, protože mají úžasné fotky a nápady. Nejsou to všechno paleo/primal blogy, ale za prvé nevařím jen sama pro sebe a za druhé - proč si někdy něco nedat, že? Kolikrát mě i inspirují k vymyšlení zdravé paleo varianty. Tak tady jsou, moji favorité.
Já s Ivkou (Cat and Cook.cz)

SHARE:

neděle, listopadu 05, 2017

Hruškový pie

Nejen dýně, ale i hrušky patří k podzimu. Já je mám moc ráda a tak jsem chtěla udělat hruškový koláč bez mouky a cukru. Nebudu se tu kasat, první pokus se nepodařil a koláč tak letěl do koše. Nevzdala jsem to a zkusila jsem to vymyslet úplně jinak. Použila jsem krustu, kterou můžete naplnit vlastně čímkoliv, je velmi univerzální. Já jako náplň zvolila mascarpone a již zmíněné hrušky. Koláč je vynikající, jak ke snídani, tak k odpolední kávě. Zkuste a pokud upečete, nezapomeňte mě fotku poslat či mě označit na instagramu.
Hruškový pie bez mouky a cukru
SHARE:

čtvrtek, listopadu 02, 2017

Luhačovice s mamkou

Moje první dovolená s mamkou byla skvělá, tak proč si to nezopakovat? Kdo nečetl naše dobrodružství ve Slovenských Tatrách, tak můžete zde. Tentokrát jsme vyrazily do Luhačovic, do lázní. Na wellness víkend, kde si budeme povídat, plavat, cvičit, relaxovat a v neposlední řadě se cpát dobrotami a k tomu popíjet šampaňské. S tím jsme vlastně začaly hned, co jsme nastoupily v Praze do vlaku, který nás dovezl až přímo do centra Luhačovic a odkud jsme šly asi 10 minut pěšky do našeho hotelu Alexandria.
Rukopis p. Jurkoviče v Luhačovicích
SHARE:

pondělí, října 30, 2017

Salát s řepou a kozím sýrem

Miluju zeleninu a saláty. Dělám si nekonečně mnoho variací. I když tohle není nijak složitý recept, berte to spíše jako tip na další paleo/primal večeři či lehký oběd. Na podzim hodně používám řepu, mrkev nebo celer, jsou boží i syrové, fakt! Zkuste tuhle variaci řepy, mrkve, oříšků a kozího sýra. Nebudete litovat!
Řepný salát
SHARE:

neděle, října 29, 2017

Grilovaný losos se salátem

Na farmářském trhu na Náplavce (můžete vidět zde) jsem si koupila nádherného čerstvého lososa a hned, co jsem přišla domů, jsem si ho udělala k obědu. Jídlo je to velmi jednoduché, ale strašně moc dobré. Přemýšlela jsem, jestli vám se vůbec "recept" mám dávat, ale spousta dotazů a zpráv na to, co vlastně jím, ať vám dám nějaké tipy na snídaně/obědy/večeře mě přesvědčila a proto teď čtete tyhle řádky. Takže jedno z nejjednodušších a nejlepších paleo jídel.
Grilovaný losos se zeleninovým salátem
SHARE:

čtvrtek, října 26, 2017

Čtenářský deník III.

Poslední měsíce to se čtením šlo z kopce. Buď jsem vážně neměla čas a nebo jsem byla z práce tak mimo, že jsem v autobuse radši zírala z okna než do knížky. Ale bylo mi líto toho času a tak jsem s sebou zase začala tahat knížky a teď už zase čtu každej den. Dneska teda tipy na další knížky, které podle mě stojí za přečtení. Jak už víte, nepopisuju tady děj, ale to, jak se mi knížka líbila/nelíbila. Děj si totiž dneska může vygůglit každý.
V mém oblíbeném Cafefinu v Praze
SHARE:

úterý, října 24, 2017

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

A máme tu pokračování podzimního receptování z dýní. Dýňovou polévku určitě všichni znáte. Já ji miluju a když ji někde vidím na jídelním lístku, neváhám a objednávám. Ale ještě nikdy jsem nejedla dýňovku s kokosovým mlékem. A tak jsem se na ni vrhla teď. A víte co? Je božská. Zkuste ji taky.
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
SHARE:

středa, října 11, 2017

Apple pie

Je tu další podzimní recept, tentokrát s jablky z chalupy. Apple pie miluju a proto jsem chtěla udělat zdravou paleo variantu bez lepku a přidaného cukru. Nakonec se zadařilo a když ho schválila Verča i Kajka, tak bylo jasné, že půjde na blog! Tak ho zkuste a dejte vědět, zda se povedl a chutnal!
Paleo Apple pie
SHARE:

pátek, října 06, 2017

Dýňové lívance

Mám ráda podzim. Líbí se mi, jak se stromy barví do žluté, oranžové a červené barvy. Sluníčko už nemá takovou sílu, ale stejně ty dny, kdy se procházím s kafem kolem Vltavy s huňatou šálou okolo krku jsou jedny z mých nejoblíbenějších. V sobotu jsem tohle přesně dělala na farmářských trzích na Náplavce, kde jsem si koupila krásnou dýni Hokaido. A začala jsem vymýšlet, co všechno z ní udělám. Jako první přišly na řadu lívance.
Dýňové lívance
SHARE:

úterý, října 03, 2017

2. Svatováclavská slavnost na zámku Svijany

Na státní svátek, na Sv. Václava, 28.9.2017 jsem byla pozvána na 2. Svatováclavskou slavnost, která se konala na zámku Svijany. Pozvání mě moc potěšilo a když meteorologové hlásili krásný závěr září, program na tento den byl jasný. Vyrazila jsem tak ráno autobusem do Jičína, kde mě vyzvedla moje ségra Lucie s jejím manželem Alešem a malou Andrejkou a jeli jsme autem do Svijan.
Svatováclavská slavnost na zámku Svijany
SHARE:

pondělí, září 25, 2017

Café New One & Batůžky Eleanor Rigby

Tak jsem zas byla v Olomouci. A zase jsem tam byla jíst - stavily jsme se totiž s holkama na snídani v Café New One, kde jsem se opět královsky nasnídala. Tady v tom podniku se mi mimo jiné líbí to, že se i paleo/primal člověk nají a ještě si pochutná.
A pak jsem tam byla i trošku "pracovat". Což jsem ale před tou snídaní vlastně vůbec nevěděla. Takže moje první spolupráce vznikla přirozeně a tak "mezi řečí". Jak jsem se dozvěděla o krásných ručně šitých batůžcích a kde je můžete sehnat?
Snídaně v Café New One
SHARE:

středa, září 20, 2017

Avokádovo čokoládová pěna

Tuhle pěnu zná asi každý a minimálně každý druhý ji už zkusil udělat doma. Já ale pořád hledala nějakou, která bude extra čokoládová a extra krémová. A když jsem doma měla RTE avokádo a smetanu, zkusila jsem to smíchat dohromady. A voalá! Ta nejlepší avo-čoko pěna byla na světě!
Avokádovo-čokoládová pěna
SHARE:

pondělí, září 18, 2017

Farmářské trhy na Jířáku

Na trhy chodím moc ráda. Nejblíž mám trhy na Kubánském náměstí, ráda zajedu na I. P. Pavlova a když se poštěstí, že jsem v sobotu v Praze, tak i na Náplavku. Nejradši ale jezdím na trhy na Jiřího z Poděbrad. Má to tam totiž své kouzlo. Líbí se mi ten kostel a park, celkově jsou ty trhy prostě trošku jiné. A tak jsem se rozhodla vám o nich trochu napsat. Pokud budete v Praze, určitě na ně zajděte.
Trhy na Jířáku
SHARE:

pátek, září 15, 2017

Café Jen

Konečně jsem zase měla čas zajít někam na snídani. A konečně jsem taky vzala s sebou foťák a vše vám nafotila, abych mohla napsat další článek do rubriky #kdesenajim. Tentokrát jsme si s Matějem vybrali malé bistro ve Vršovicích - Café Jen.
Snídaně šampionů v Café Jen
SHARE:

středa, září 13, 2017

Paleo miniburgery

Já jsem jeden z největších milovníků burgerů. Navštívila jsem už nespočet burgráren a snědla nespočet burgerů. Ten nejhorší jsem měla v Harrachově. Ten nejlepší ve Stockholmu. Ale teď, když nejím pečivo, nejím burgery. A to je škoda. Proto jsem si udělala svoji variantu. Paleo miniburger s žampionem místo housky. A je božskej, tady je recept!
Paleo mini burger se salátem
SHARE:

pondělí, září 11, 2017

Jizerky na kole IV. - Rašeliniště Jizerky, Nebeský žebřík a rozhledna na hoře Smrk

Ráno se budím, za okny vidím mraky a doufám, že nebude pršet. Po včerejším šlapání z kopce do kopce bych uvítala míň šílenou trasu. Kdybych jen věděla! Po snídani jsme vyrazili známým směrem na parkoviště. Nohy mě bolely a potřebovala jsem je rozhýbat. Po 7 kilometrech, už mi to začalo konečně trochu jet.
Při výšlapu na horu Smrk
SHARE:

pátek, září 08, 2017

Forbidden Taste

...aneb hešteg restauracejsounuda. V neděli 3. září jsem byla na úžasném festivalu plném jídla Foodparade a díky tomu jsem mohla být součástí tohohle nevšedního gastrozážitku. Jak jsem psala v článku o Foodparade, byl pro mě tak silný, že jsem se rozhodla o něm napsat samostatný článek. A tady je. Plný chutí a fotek.
Zmrzlina s citátem
SHARE:

středa, září 06, 2017

Zapečená brokolice s parmazánem

Když někdo začíná s paleo/primal stravováním, obecně jsou problémy přílohy. Lidé jsou zvyklí jíst brambory, rýži, těstoviny nebo pečivo. Nedokáží si představit, co by teď teda měli jíst, když jsou tohle zakázané potraviny. Je to ale jen o zvyku, protože chutná "příloha" se dá vytvořit ze spousty zdravých a hodnotných potravin. Jako třeba z brokolice. Často si k masu dělám tuhle zapečenou. Určitě ji zkuste taky, je úžasně křupavá a parmazán to pozvedne na neobyčejné jídlo.
Zapečená brokolice s parmazánem
SHARE:

pondělí, září 04, 2017

Foodparade 2017

Letošní festival jídla Foodparade jsem si za žádnou cenu nechtěla nechat ujít. A tak, i když jsem musela v pátek do svýho rodnýho města, v sobotu jsem v sedm večer nasedala na vlak do Prahy, abych druhý den ráno mohla hrdě vykračovat s foťákem na krku směr Trojský zámek. Na Italské jsem se sešla s Lukym a Bedřichem, kteří mě vyzvedli autem (za což jim patří nesmírně veliký dík, přijeli jsme tam jako hvězdy) a před branou do zámku jsme se potkali s vysmátou Viky, která si kvůli mé hlouposti musela kupovat lístek (ještě jednou promiň!).
Hovězí burger z PUTICA Bistro a Trojský zámek
SHARE:

úterý, srpna 29, 2017

Jizerky na kole III. - Harrachov, Mumlavské vodopády a Bukovec

Matěj šel ráno běhat a já vyspávala skoro do osmi. Na snídani jsme přesto dorazili mezi prvními hosty hotelu a dali si kupu vajíček, šunky, sýru a zeleniny. Venku bylo příjemně pod mrakem a tak jsem se na dnešní výlet opět těšila, i když jsem ze včerejšího výšlapu nohy pěkně cítila. Po snídani jsme si vzali dresy, zabalili tyčinky a lahev s vodou, vyzvedli si kola v garáži a vyrazili směrem na Harrachov. Hned za hotelem jsem se ještě stavila na poště s pohledy (Posíláte taky pohledy? Já pořád! Jsem jedním z těch, díky kterým Česká Pošta ještě stojí! :))
Mumlavské vodopády
SHARE:

pátek, srpna 25, 2017

Jedno krásný odpoledne v Praze

Obyčejná středa. Ráno jsem vstávala v 6, vlasy jsem stáhla do culíku a do práce dorazila rozmuchlaná a na půl spící. Řasenku jsem použila až ve 3 odpoledne, protože mi přijela kamarádka Péťa a přeci jen - nechtěla jsem ji děsit, tak jsem se trochu dala dokupy. Chtěla jsem jí ukázat zase kousek té naší Prahy a tak jsem naplánovala zmrzlinu, procházku, posezení na Náplavce a společnou večeři. Hned, jak jsem ji potkala, vysmátou a šťastnou už jen z toho, že je tady a se mnou, věděla jsem, že tahle středa bude vlastně neobyčejná.
Praha
SHARE:

středa, srpna 23, 2017

Omeleta s malinami

Měla jsem čerstvé maliny a chuť na něco sladkýho, co by splňovalo primal paleo. Vzala jsem si do ruky kuchařku, kterou si píšu už někde od základní školy a kam jsem si psala všechny recepty, které mi tehdá chutnaly. Narazila jsem tam na omeletu, kterou jsem si dost často dělávala, protože je jednoduchá a dobrá. Zkusila jsem tedy nahradit mouku a mléko a musím říct, že se mi povedlo něco, co si asi budu dělat často. Takže tady i pro vás - omeleta s malinami.
Omeleta s malinami
SHARE:

pondělí, srpna 21, 2017

Jizerky na kole II. - Souš, Knajpa, Pískovcový lom a rozhledna Štěpánka

Ráno jsem bez problémů vstala kolem sedmé hodiny. Nevím, čím to je, ale jakmile mám dovolenou, vstávám svěží a s radostí hrozně brzo. Jakmile mám ale vstávat do práce, budík mi řve třeba pětkrát a já nejsem schopná vylézt z postele. Na snídani jsem se nacpala vajíčkama, šunkou a zeleninou k prasknutí. Jako dezert jsem si dala bílý jogurt s ovocem a byla jsem spokojená. V 9 už jsem seděla na kole a šlapala známou cestou k parkovišti, Matěj mi klasicky ujížděl, takže jsem většinu cesty viděla jen jeho záda, ale to mi nevadilo.
Miluju výhledy na horách
SHARE:

středa, srpna 16, 2017

Jizerky na kole I. - Svijany a první výšlap

Když jsem v kalendáři viděla na začátku července ty dva státní svátky (pátého a šestého=středa a čtvrtek volno) neváhala jsem a na pátek jsem v práci hlásila dovolenou ještě předtím, než jsem vymyslela, kam s Matějem pojedeme. A pak jednoho krásnýho dne, kdy bylo vedro na padnutí a já vzpomínala na zimu a sníh, mě to napadlo - pojedeme do Jizerek a budeme tam jezdit na kole. Kdo to neví, jezdíme do Jizerek v zimě běžkovat. Takže teď si vezmeme kola a běžkařské trasy, které znám jen zasněžené a pokryté sněhem, projedeme na kole.
Pohled na přehradu Souš
SHARE:

pondělí, srpna 14, 2017

Domácí paleo granola

Pamatuju si na ty moje vysokoškolský rána, kdy jsem rychle do mléka vysypala Nesquik a než jsem došla na přednášku, měla jsem už zase hlad. Aby taky ne, po takový dávce cukru. Když jsem se před lety začala zajímat o zdravou stravu, vyměnila jsem ty čokoládový kuličky za zapékané müsli. A to bylo - jak se říká - z bláta do louže. Prošla jsem si i období sypanýho müsli, mixitu a ovesných kaší. A teď jsem tady, prohlašuju o sobě, že jsem primal,paleo a k snídani si dělám čerstvou křupavou granolu. A je to to nejlepší, co jsem kdy jedla. Zkuste ji i vy - nebudete mít hned hlad a navíc si pochutnáte! :)
Ořechová granola, tady se zakysanou smetanou 30%
SHARE:

pondělí, srpna 07, 2017

Gratinovaná cuketa

Brambory teď nejím, protože nespadají do mého stravování LCHF. Ale gratinovaný brambory jsou prostě lahůdka, kterou dělal i Karel v Prostřenu a já se nedivím. Pokaždý, když jsem gratinovaný brambory udělala, návštěva se mohla utlouct a několikrát si přidala. Když se mi doma v lednici začaly hromadit cukety a já pořád myslela na ty gratinovaný brambory, nebylo nic jednoduššího než udělat gratinovanou cuketu. A řeknu vám - bylo to výborný.

Gratinovaná cuketa
SHARE:

pondělí, července 31, 2017

Čokoládové sušenky

O víkendu jsem byla u kamarádky Editky, kerá mi nabídla cookies, které pekl její přítel (ano, chlap, který vaří a peče!). Samozřejmě to byly klasické sušenky. Rozhodla jsem se proto zkusit upéct vlastní, které budou bez mouky a bez cukru. A budou božsky čokoládové. Podařilo se mi to a tak pro vás mám recept. Určitě je zkuste, já jimi provoněla celý byt a dlouho nevydržely.
Čokoládové cookies
SHARE:

středa, července 26, 2017

Norsko - Den 6 - Bergen

Když jsem usínala a slibovala si, že se konečně vyspím, tak jsem fakt netušila, co zažiju. Celou noc se do hor, který byly za náma, opíral vítr a hučelo to neskutečným způsobem. Měla jsem pocit, jakoby se mi za hlavou tvořilo tornádo. Ráno vylézám ze stanu a vypadám jak po flámu. Při pohledu na holky ale nejsem jediná. Dobrou náladu nám to ale nekazí, jdeme do umývárky čistit zuby a pak do kuchyňky dělat snídani. Užívám si kafe a poslední instantní ovesnou kaši. Po sbalení spacáků, oblečení a stanu vyrážíme na autobus, který nás doveze do Bergenu.
Typické baráčky v Bergenu
SHARE:

pondělí, července 24, 2017

Plněné žampiony

To jsem se tak jednou dívala omylem na Prostřeno, abych se utvrdila v tom, že se na to zase dlouho nepodívám a jedním z připravovaných jídel byly plněné žampiony. Vypadalo to takhle na kameře dobře, tak jsem si řekla, že to zkusím taky. Asi to není žádný světoborný recept nebo něco, co by už každý z vás neznal. Ale mně a Matějovi moc chutnaly, tak je zkuste taky. Je to jednoduchý, rychlý, sytý a dobrý jídlo. Pokud nedodržujete low carb jako já, smetanu vynechte. Bude to dobrý tak, jako tak. Ale já potřebuju tuk, takže smetana se skvěle hodí.

SHARE:

středa, července 19, 2017

Norsko - Den 5 - Po hřebenu a srázu do Eidfjordu

V noci se několikrát budím. Strašně fouká vítr, celej stan se hejbe a já mám strach, že odletíme a probudíme se v jezeru, který je pod náma. Snažím se usnout, ale moc to nejde. Když svítá, vylézám ze stanu a jdu na záchod. Je nádhernej východ slunce. A větrno. Hotel Větrné Terasy nezklamal.
Výhled z našeho stanu na ubytko ostatních

SHARE:

pondělí, července 17, 2017

Domácí pribináček

Pribináčka miluju. Je to taková moje závislost už od dětství. Jednou (asi tak 15 let zpět) byla s Pribináčkem soutěž - museli jste nasbírat určitý počet víček z Pribináčků a za odměnu byly talířky, hrníčky, mističky a další věci se znakem Pribináčka a s tím super kočičákem, co je na obalu. Takže co já jsem neudělala? Nakoupila jsem potřebný počet Pribináčků, všechno dala do misky a celý odpoledne jedla. Druhej den jsem měla silný střevní potíže (zkuste si sníst 30 Pribináčků najednou) a nic jsem nevyhrála. :) Pribináčka ale miluju dál a tak jsem si ho zkusila udělat doma. Je totiž bez cukru. A výborně se hodí do low-carb-high-fat stravování.
SHARE:

čtvrtek, července 13, 2017

Workshop s A Cup Of Style

Když jsem zase jedno krásný odpoledne projížděla stories na instagramu a Lucka z A Cup of Style prostřednictvím krátkého videa zvala na workhop blogování, neváhala jsem ani minutu a ihned jsem se přihlásila. (A že to díky odkazu přímo ve stories byla opravdu minuta!) Nejenže to byla možnost holky konečně osobně poznat, ale taky se dozvědět něco o blogování, poznat lidi se stejnými zájmy a užít si skvělé odpoledne. Jakmile mi přišel potvrzovací email, začala jsem se strašně těšit. Úterý, 11.7.2017 v Ellite Bloggers Hubu v Praze. Ou jé! Konečně taky uvidím ten úžasnej prostor pro blogerky! A jaký byl workshop?

SHARE:

úterý, července 04, 2017

Norsko - Den 4 - Přes hory a doly do hotelu Větrné Terasy

Je brzo ráno, já se budím a přes plachtu stanu vidím, že už je světlo a svítí slunce. Honza už je taky vzhůru, tak vylézáme ven a kocháme se. Slyšíme i hlasy z ostatních stanů, takže si přejeme dobré ráno, já jdu k jezeru pro vodu a čistím si zuby. Nevím, jestli už jsem se zmiňovala, ale veškerá horská voda, ať už z jezera nebo z potoka je úžasná. Takhle dobrou vodu jsem nikdy nepila. Vodu nepřevařujeme, pijeme ji takovou, jakou ji nabereme. Je to prostě čistá přírodní norská voda, kterou bych mohla stáčet a draze prodávat, muhehe. (A všichni by se fotili s lahví a dávali to na instagram s patřičným hashtagem!) Vaříme snídani, já si dělám instantní ovesnou kaši, mažu suchary paštikou a zajídám do pytlíčkem BeBe sušenek. Správná chudá česká strava na které tady frčíme všichni.

SHARE:

úterý, června 27, 2017

Domácí paštika z kuřecích jater

Miluju paštiku. Už když jsem byla malá, tak jsem si na tábory vozila Májku a dlabala ji s rohlíkem na výletech. Když vidím v restauraci v předkrmech paštiku, hned si ji dávám. Ochutnala jsem jich už nespočet a proto jsem se rozhodla udělat svoji - domácí. A myslím, že se povedla - chuťově skvělá, krémová a hutná. S paleo chlebem (který peču podle receptu Yummy Mummy Foodie) je to výborná snídaně či večeře. Úžasně se hodí i jako pohoštění pro hosty. Recept je lehký a časově nenáročný. Co na přípravu téhle úžasné paštiky budete potřebovat?

SHARE:

úterý, června 20, 2017

Oblíbené kuchařky: Podle čeho vařím I. Paper edition

Vaření a pečení jest mojí hlavní vášní. A ještě nejsem takovej guru, abych všechno vymýšlela sama (i když se dost snažím, hohohó) a tak si pro rady chodím do různých kuchařek, který jsem si buď koupila nebo dostala darem. Občas recept poupravím, vyměním suroviny nebo použiju jen základ z receptu, no a když se povede, tak ho sepíšu i na blog. Dnes bych vám v tomto článku ráda představila kuchařky, ve kterých listuji nejčastěji (téměř denně) a mám je při vaření vždy při ruce. Třeba vás inspiruji ke koupi nějaké z nich. První část bude o knížkách v papírové podobě.

SHARE:

pátek, června 16, 2017

Norsko - Den 3 - Kam už vlak nejede

Nastupuju do vlaku a hledám podle jízdenky svoje místo. Naštěstí sedíme skoro všichni pospolu, takže na sebe povykujeme a vypadáme jak banda lidí, co jedou poprvé nočním vlakem. Ale ono taky jedeme. Každý máme na sedadle deku, masku na oči, nafukovací polštářek za krk a špunty do uší. Vše nové a zabalené. Tak tomu říkám služba. Sedám si na sedadlo, rozbaluju svoje spací propriety, chvíli ještě kecáme, ale pak nasazuju sluchátka, masku na oči, přikrejvám se  dekou a snažím se usnout. Musím spát, v pět nás vlak vykopne ve Finse a já se svojí těžkou krosnou vyrazím do hor. Potřebuju se vyspat takže jako na klasiku nemůžu usnout. Zkouším teda různý triky na usnutí, až se mi to daří. Spánek je to ale lehký, takže se dost často budím a převaluju. Samozřejmě zabírám asi 40 minut před tím, než budeme vystupovat.

SHARE:

úterý, června 13, 2017

Kakaovo-datlové kuličky s kokosem

Variant na tyhle kuličky je strašná spousta, chutnají mi jak od Kačí z MyCookingDiary.cz, tak od Terezky z Terezasdiary.cz. Já jsem je zkusila udělat takhle a jsou taky strašně dobrý. Takže tady je recept, jak tyhle kakaovo-datlový kuličky obalený v kokosu dělám já! Je to taková zdravá náhrada za všechny ty sladkosti plný cukru. Datle jsou totiž samy o sobě dost sladký, takže když nás honí mlsná, úplně stačí něco takovýho. Akorát to s těmahle kuličkama nepřehánějte, i když to bude těžký, to mi věřte! V lednici vydržej dlouho, ale jak dlouho nevím, většinou je do týdne sním a musím připravovat znova. :)


SHARE:

čtvrtek, června 08, 2017

Food Blog Market vol. 2

V neděli 4. června se v Praze na Andělu v Kavárně, co hledá jméno konal už druhý ročník Food Blog Marketu, který pořádá Kačí z Mycookingdiary.cz a já tam samozřejmě nesměla chybět! Předpověď počasí byla všelijaká, ale já byla odhodlaná tam přijít i za deště (a možná i sněhu) takže jsem vybavená deštníkem a s prázdným břichem vyrazila na druhý břeh mojí milovaný Vltavy celá natěšená na tu kupu dobrot od mých oblíbených foodblogerů. Nešla jsem tam sama, z Náchoda za mnou přijela moje úžasná kamarádka Péťa a dělala mi doprovod a vystála se mnou ty mega fronty. A za to jí patří velký DĚKUJU!
Asijský burger od Kačí a hromada lidí
SHARE:

pondělí, června 05, 2017

Terezas Diary setkání v Maitrea

Čtvrtek – 1. června 2017. Den dětí. A taky den, kdy se koná první společné setkání s foodblogerkou Terezkou Šlancarovou z blogu Tereza’s Diary. Kdo tuhle milou a sympatickou slečnu neznáte, koukněte na její blog – tady a seznamte se. Stojí to totiž za to. Terku sleduju něco přes půl roku a tak jsem si setkání s ní nemohla nechat ujít. Inspiruje mě a strašně ráda si čtu její články, které jsou vždy nabité nejen pozitivní energií, ale také spoustou informací a motivace. Setkání se koná v restauraci MaiTrea v Týnské uličce v Praze a já vyrážím z práce o něco dřív, abych tam přesně na pátou byla!
Společná fotka s Terezkou
SHARE:

čtvrtek, června 01, 2017

Bramborový koláč se slaninou a cibulí

To jsem si takhle zase jednou večer přemýšlela, co já budu druhý den snídat. Ráno jsem totiž ta nejvíc líná osoba a snídani si tak musím většinou chystat den předem. Pokud ovšem nemám ráno volno, to si pak se snídaní vyhraju v podobě lívanců, mug cake a dalších dobrot, který se den předem připravit nedají. Ale už jsem nějak měla plný zuby těch chia pudingů a vajec na tvrdo. Takže jsem upekla bramborovej koláč, kterej byl úžasnej a dá se jíst ohřátej, i studenej. A jasně, nemusí to být snídaně. Určitě bude dobrej jako večeře nebo jako příloha.

SHARE:

pondělí, května 29, 2017

Norsko - Den 2 - Oslo

Přijíždíme autobusem do slunečného Osla a hned jak vystupujeme, hledáme skříňky na batohy, protože chodit celej den s krosnama na zádech nechceme. Nacházíme skříňky v suterénu, ale většina těch větších je zabraná a malé jsou dražší (50 až 70 NOK dle velikosti skříňky). Rozhodujeme se tedy nacpat co nejvíce batohů do jedné skříňky a složit se tak na pronájem. Začíná litý boj, kdy nám naše skříňka nejde zavřít, jelikož je moc plná (batoh přesahuje přes vyznačenou hranici). Zkoušíme zamykat, až se nám to naštěstí daří. Po zaklapnutí dvířek si kámoš uvědomí, že si nechal ve skříňce peněženku. (Ok, díky, vůbec jsme se neptali, zda mají všichni všechno.) Shodujeme se, že mu peníze půjčíme a skříňku necháváme raději zavřenou. (Že by v cizí zemi neměl chodit bez dokladů ignorujeme.)
Procházíme nádražní budovou a vidíme první stánek s kafem. Letíme tam jak splašený a kupujeme latté a k snídani nějaký sladký pečivo. Je to drahý, ale my jsme hladový. A v takový chvíli neznáte bratra. (Teda aspoň já ne.)
SHARE:

čtvrtek, května 18, 2017

Banánový paleo chlebíček

Koupili jsme si trs banánu a nestihli ho sníst. A jak asi předpokládáte, šlupka zhnědla a banán nevypadal lákavě. Je mi ale líto vyhazovat jakékoliv jídlo a banán byl uvnitř úplně v pohodě. Já ale nemám ráda tyhle hnědý banány jen tak. No a tak jsem se rozhodla z toho upéct paleo chlebíček. Vznikl z toho výborný sladký bezlepkový dezert, který je 100% paleo. A protože se povedl (což se o dalších mých paleo výtvorech říct úplně nedá), tak si ho můžete udělat doma i vy. Recept níže!

SHARE:

úterý, května 16, 2017

Norsko - Den 0+1 - Balení krosny, přílet do Osla a noc na letišti

K výletu do Norska jsem se dostala úplnou náhodou, kdy se někde na pivě Týnka zmínila, že tam letí s Davidem a ještě dalšíma kámošema. Prachsprostě jsem se vetřela a ještě ten večer jsem kupovala letenku, která vyšla na nějakých 1500. Plán byl jasný - přiletíme do Osla, přespíme na letišti, druhý den se busem přesuneme do centra a prohlídneme si město, na noc vyrazíme vlakem do hor, kde ráno vystoupíme a přejdeme hřeben do Bergenu, kde nás opět čeká prohlídka, noc na letišti a návrat do Prahy.


SHARE:

úterý, května 09, 2017

Eska

A je to tady. Konečně jsem byla v Esce. Plánovala jsem to už dlouho, ale až Viky mě k tomu dokopala. Díky! Vždycky když jsem viděla ty úžasné fotky nebo instastories, tak jsem si říkala "vážně někdo jezdí na chleba s máslem?" a jo, fakt jezdí a já konečně pochopila proč. Protože tenhle chleba bych mohla jíst často. Víc než často. Vlastně každý den. A to i přesto, že to není paleo. Protože tyhle domácí chleby (a tady v Esce přímo pečený) mi nedělají to zlo, který mi dělá to kupovaný pečivo.
Já byla z Esky nadšená a tak jsem se rozhodla o tom napsat. O tom jak se mi tam líbilo a jak jsem si nacpala pupek, že jsem neměla půl dne hlad. Věřím, že pokud se rozhodnete Esku navštívit, že vás nezklame a budete stejně nadšený, jako já a Viky. Další článek plný jídla a fotek!
Eska, snídaně pro dva a výborný vejce do skla
SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig