Vaječná tortilla

Dost často mi do zpráv na instagramu chodí otázka, co bych doporučila jako jídlo s sebou na cesty. Většinou doporučuju vejce na tvrdo, salát do sklenice, sušený maso, paštiku, zapečený maso a samozřejmě k tomu kupu zeleniny a ořechy či avokádo. ALE pokud se chcete namáhat trochu víc a vzít si něco moc dobrýho, udělejte si tuhle tortillu. Je totiž skvělá i studená a zasytí. No a nebo si ji udělejte jen tak k snídani či večeři!
Vaječná tortila se zeleninou a slaninou
Ingredience na 2 ks:
4 vejce
2 lžíce mandlového proteinu
2 lžičky černého sezamu
špetka himalájské soli

Dále potřebujeme:
ghí nebo sádlo
slaninu
hořčici bez cukru
ledový salát, okurku, rajče, rukolu...

Postup:
V misce rozšleháme vejce, přidáme protein, černý sezam a špetku himalájské soli a metličkou vyšleháme hladké těsto. Pozor na hrudky! Na pánev dáme trochu ghí, necháme rozpálit a poté vylejeme vaječnou směs na pánev. Na mírném plameni uděláme z obou stran a vyklopíme na talíř. Potřeme hořčicí a poklademe slaninou a nakrájenou zeleninou. Zatočíme a rozkrojíme v polovině.

Dobrou chuť!

TIP: místo slaniny můžete použít šunku či kuřecí maso.

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig