Raw Snickers tyčinky

by - čtvrtek, února 28, 2019

Nevím, co mě to napadlo dát jako první recept po Vánocích něco sladkého! Asi to lednové Whole30, kdy jsem vařila pořád samá slaná jídla a nevytvořila nic na oko krásného a pro jazýček mlsného mi vnuklo myšlenku, udělat něco jednoduchého, jako jsou tyto tyčinky, které mají vzdáleně připomínat Snickers. Nelekněte se dlouhého výčtu ingrediencí, recept je to vskutku jednoduchý a zašpiníte akorát mixér, jednu misku a kastrůlek, kde rozpustíte čokoládu.
Raw Snickers tyčinky
Ingredience na spodní vrstvu:
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
1 lžíce medu (nemusí být, viz recept)
špetka soli

Ingredience na karamel:
1 hrnek mandlí (klidně se slupkou)
1 - 2 lžíce medu (nemusí být, viz recept)
trochu vody
špetka soli

Ingredience na čokoládovou polevu:
70 gramů vysokoprocentní čokolády
1 - 2 lžíce ghí

+ půl hrnku rozdrcených mandlí

Ingredience zakoupíte na natu.cz a s kódem "LENI" dostanete slevu na celou objednávku.

Postup:
Kešu rozemeleme na jemno, přidáme špetku soli, 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje a lžíci medu. Med přidávat nemusíte, ale v tomto případě přidejte další lžíci kokosového oleje. Promícháme a rukama vtlačíme do pekáčku vyloženém pečícím papírem. Dáme do mrazáku.

Do mixéru si dáme mandle, datle, med, rozpuštěný kokosový olej, trochu vody a špetku soli. Rozmixujeme na “karamel”. Pokud je směs moc tuhá, přidáme ještě trochu vody. Opět med nemusíte dávat vůbec, v tom případě přidejte více vody, aby výsledná směs měla krémovou konzistenci.

Z mrazáku si vyndáme pekáček s kešu spodkem sušenek a na něj namažeme vzniklou "karamelovou" směs. Necháme opět v mrazáku minimálně hodinu zatuhnout.

Připravíme si polevu - vysokoprocentní čokoládu rozpustíme spolu s ghí.

Po hodině vytáhneme zmraženou směs z mrazáku, posypeme nasekanými mandlemi, které vtlačíme do karamelové vrstvy a nakrájíme na tyčinky, poté polijeme polevou a dáme opět zamrazit.

Dobrou chuť!

Léňa

Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou natu.cz              
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!