Nejlepší svařák slazený medem

Svářák já miluji a jeho vůni mám spojenou s Vánoci. Je ale otázka, zda si ho kupovat a kde, protože nevíte, jak kvalitní je víno, zda tam dávají koření nebo jen nějakou "směs na svařák" atd. Já už mám vychytaná místa, kde mají svařák dobrý, kvalitní a s kupou ovoce. Ale ráda si ho dám občas i doma, takže tady pro vás mám recept. Takhle ho dělám já a moc nám chutná!


Ingredience:

100 g medu

100 ml vody

0,7 l kvalitního červeného vína

1 svitek skořice

3 badyány

9 hřebíčků

ovoce dle chuti - jablka, pomeranče...

Postup:

1. Do hrnce si dejte med a na mírném plameni ho rozpusťte.

2. Přilijte teplou vodu a zamíchejte.

3. Přidejte koření (já používám BIO a rozdíl je neskutečný) a 7 minut povařte.

4. Přilijte víno, přidejte nakrájené ovoce a už jen zahřejte (nesmí se vařit!).

5. Servírujte s čerstvým plátkem pomeranče.

Dobrou chuť.

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.


Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig