Můj paleo jídelníček

Už 3 měsíce jsem paleo jedlík (podle některých šílenec) a tak mi chodí spousta dotazů typu: "A co teda vlastně jíš?" Tahle otázka mi vnukla nápad, napsat vám, co mě teda vlastně udržuje naživu, když nemůžu nechci jíst pečivo, těstoviny, mléčný výrobky a tak dále. Možná, že konečně uznáte, že je to životní styl dlouhodobě udržitelný a nijak omezující. (A tím neříkám, že ho musíte dodržovat taky.) No a nebo si řeknete, že jsem fakt divná. To už nechám na vás. Mně paleo vyhovuje a to je pro mě to důležitý. Já jsem zastánce toho, že každý si musí najít to, po čem mu bude dobře a bude sršet energií. Myslím si, že každý má jiné zažívání a metabolismus a tak taky mu sedí něco jiného. Proto potkávám vegany, kteří jsou zdraví, ale taky naopak unavené trosky, kteří nevyjdou ani do schodů. Lidi, co můžou sníst všechno a neztloustnou a naopak jedince, kteří se jen podívají na hamburger a už mají kilo nahoře. A tak dále. No, končím s filozofováním a jdeme na to!
Pondělí
Snídaně: Hash brown, šunka, vajíčko, cappucino
Oběd: Francouzská cibulačka + salát se slaninou a kuřecím masem
Večeře: Omeleta se slaninou, zelenina

Úterý

Snídaně: Chia puding s banánem
Oběd: Zapečené batáty s cibulí a kuřecím masem
Večeře: Volské oko (2 ks), slanina, zelenina

Středa:

Snídaně: Lívanečky (6 ks) s marmeládou (paleo verze)
Oběd: Kuřecí grilované stehenní maso, salát s olivovým olejem, ztracené vajíčko
Večeře: Salát s tuňákem a vajíčkem

Čtvrtek

Snídaně: Mug cake (paleo verze)
Oběd: Pečené kuřecí stehno, pyré z mrkve a brokolice, zelenina
Večeře: Párky, paleo chléb, kečup, zelenina

Pátek

Snídaně: 2 vejce natvrdo, slanina, paprika, okurka
Oběd: Krkovice s pečeným batátem, zeleninový salát
Večeře: Játra na cibulce, opečená mrkev

Sobota

Snídaně: Granola s kokosovým mlékem, ovoce
Oběd: Vepřová panenka ve slanině, růžičková kapusta
Večeře: Paleo pizza s rajčaty, žampiony, šunkou a cibulí

Neděle

Snídaně: Míchaná vajíčka se žampiony, šunka, zelenina
Oběd: Paleo řízky, batátové pyré, zelenina
Večeře: Zeleninový salát s kuřecím masem

A co svačina?

Někdy nesvačím, někdy ano. Záleží, jak mám hlad. A to záleží na tom, jak velkou mám snídani nebo oběd. Když ale hlad mám, tak si dám buď ořechy, ovoce (které nakrájím a posypu kokosem, raw kakaem, ořechy...) nebo raw tyčinku (nejraději mám tu od Bombusu a to kokosovou, čokoládovou a s marakujou). Ve dny, kdy mám hodně fyzické aktivity nepohrdnu ani kvalitní hořkou čokoládou - 95% Lindt (a taky prej podporuje pálení tuků, další důvod, proč si ji dát :D).

Hřeším?

Ano, hřeším. Jak už jsem psala v jednom z mých článků, dodržuji pravidlo 80/20, což znamená, že z 80 % je moje strava paleo a zbylých 20% si dopřávám to, co mám ráda. Žijeme jen jednou a já se nehodlám omezovat. Takže si občas dám skleničku vína či piva nebo si dám koláč od babičky. Někdy si dám k večeři kousek hermelínu nebo ke snídani řecký jogurt. Neřeším to a jsem tak spokojená. Nic se totiž nemá přehánět. :)

Léňa

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig