Plněné žampiony

To jsem se tak jednou dívala omylem na Prostřeno, abych se utvrdila v tom, že se na to zase dlouho nepodívám a jedním z připravovaných jídel byly plněné žampiony. Vypadalo to takhle na kameře dobře, tak jsem si řekla, že to zkusím taky. Asi to není žádný světoborný recept nebo něco, co by už každý z vás neznal. Ale mně a Matějovi moc chutnaly, tak je zkuste taky. Je to jednoduchý, rychlý, sytý a dobrý jídlo. Pokud nedodržujete low carb jako já, smetanu vynechte. Bude to dobrý tak, jako tak. Ale já potřebuju tuk, takže smetana se skvěle hodí.

Ingredience:

žampiony
špenát
kuřecí maso
česnek
smetana
sůl
pepř
sýr
ghí

Postup:
Žampiony očistíme, ukrojíme nožičky a vydlabeme. Dlabu je čajovou lžičkou a snažím se v nich udělat místečko pro náplň. Nožičky pokrájíme. Mezitím si rozehřejeme ghí. Kuřecí maso nakrájíme na malý kousky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Po chvíli, co se maso zatáhne přidáme špenát a nakrájené nožičky žampionů (+ to, co jsme vydlabali) a dusíme. Když špenát zmenší svůj objem, přidáme česnek a zalijeme smetanou a necháme opět dusit. Dochutíme solí a pepřem.
Poté naplníme hlavičky žampionů vzniklou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct na 150 stupňů cca 10-15 minut - od oka. :)

Dobrou chuť!

Léňa

3 komentáře

  1. tak tie vyzerajú ako veľká mňamka! :).
    ďakujem za pozvanie, máš krásny blog a dokonalé fotografie!
    to vždy stojí za follow! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za follow i za pochvalu blogu! :)
      Žampiony určitě zkus oni jen nevypadají jako velká mňamka, oni fakt jsou velká mňamka! :)

      Vymazat
  2. To vypadá moc dobře :) jednou jsem zkoušela plněné žampióny, ale moc se mi to nepovedlo :D

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig