Vánoce jsou tady: Knížka Jedlé dárky

A tímto článkem zahajuji svoji vánoční edici - tipy na vánoční dárky pro vaše blízké. Vánoce mám moc ráda a slavím je pokaždé s rodinou. Ráda dárky nakupuji, ještě radši je balím, ale nejradši mám tu radost, kterou z nich obdarovaní mají. Každý rok se snažím vymyslet něco originálního, co opravdu daného člověka potěší. Proto se snažím poslouchat, co říkají, pozorovat, na co se v obchodech dívají nebo co se jim třeba doma rozbilo, poznamenávám si to do mobilu, abych pak měla z čeho vybírat. Né vždy ale mohu ty poznámky použít, protože buď si to již dotyčný koupí nebo se mi to nakonec nezdá. Letos jsem začala opravdu s předstihem a budu i vám dávat tipy, čím můžete své milované obdarovat. A nezapomeňte, že Vánoce jsou o tom být spolu, dobře se najíst a odpočinout si a ne o tom, kdo komu dal dražší dárek.
Knížka Jedlé dárky od Báry Říhové
První tip na takový dárek "dva v jednom" je knížka Jedlé dárky od Barbory Říhové - foodblogerky, kuchařky a moc milé slečny. Knížka vyšla letos v listopadu a je naprosto božská. A proč dva v jednom? Buď knížku můžete darovat nebo si ji koupit a vyrobit z ní jedlý dárek a až ten pak někomu darovat. Znáte to „Největší radost udělá takový dárek, který člověk vyrobí sám pro toho druhého … z lásky.“ (Taky milujete Pelíšky?) a je to fakt pravda, i když tu vázu bych asi dostat nechtěla.

Knížka je plná krásných fotek
Nicméně, v knize jsem listovala už několikrát a nejenže se mi sbíhají sliny tak, že si asi nějaký dárek vyrobím ode mě pro mě, ale u každého jedlého dárku vím, komu přesně ho darovat. Chilli olej pro taťku, čokoládové lanýže pro mamku, šalvějové bonbony pro babičku, nakládané párečky pro Matěje a tak dále. Vybere si opravdu každý.
Jedlé dárky, Barbora Říhová
Super je, že jsou to opravdu jednoduché recepty, které zvládne naprosto každý, i ten, kdo nevaří a jeho kuchařským uměním je ráno kafe a večer špagety s kečupem. Navíc se většina receptů skládá z minima ingrediencí, které můžete sehnat v každém obchodě, takže nebudete muset lítat po celém městě a shánět přísady po všech čertech.

Jedlé dárky, Barbora Říhová
V kuchařce jsou krásné fotografie, u každého receptu je uvedena náročnost i doba spotřeby. Na začátku je pár stránek o balení jedlých dárků a různé rady, jak dárek hezky zabalit a nazdobit plus nějaké tipy, co do čeho dávat - jakože není vhodné balit bonbony do sáčku nebo sůl do plastové krabičky. No a co se mi líbí taky moc je tabulka na konci knížky, kde si můžete vepsat který dárek komu věnujete. Aspoň budu příští rok vědět, že avokádovou pomazánku už jsem dala ségře a tak jí vyrobím něco jiného. :)
Jedlé dárky, Barbora Říhová
Slovo autorky a Bára
Knížku si můžete koupit přímo od Báry (zde) nebo ve většině knihkupectví po celé ČR.

Doufám, že vás můj tip zaujal, budu se těšit u dalšího článku, krásný předvánoční čas všem!

Léňa
Věnování od Barči pro mě z křestu knihy
Knížka je moc krásná
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig