Rumové čoko-koule

Na instagramu jsem se vás ptala, zda chcete recept i na tyto čoko-koule, ve kterých je rum, který samozřejmě není ani bez cukru ani paleo. Ale ty koule jsou prostě výborný a rum k vánocům patří a to mi nikdo nevymluví. Pokud byste je chtěli udělat bez rumu, nabízím vám v receptu taky možnost to tak udělat, ale nedoporučuji to. :D
Rumové čoko-koule
Ingredience:
200 g rozinek
200 - 300 ml rumu NEBO vody
100 gramů vysokoprocentní nebo 100% čokolády
300 gramů lískových nebo vlašských ořechů (já dala půl na půl)
2-3 lžíce rozpuštěného másla

Na obalování: další nasekanou čokoládu nebo kakao (volitelné)

Postup:
Ten je naprosto jednoduchý. Rozinky si přes noc namočíme do rumu nebo do vody. Rozinky se krásně nacucají a takže tento krok nepřeskakujte. Namočte je do vámi vybrané tekutiny a nechte ve sklenici odpočívat. Druhý den rum slijte, rozinky dejte do mísy, přidejte nastrouhanou čokoládu, rozemleté ořechy (obojí na jemno), rozpuštěné máslo a rukama vytvořte mírně lepivou hmotu. Pokud hmota nelepí, přidejte více másla. Pokud je až moc lepivá, přidejte více ořechů. Poté tvořte kuličky, které obalte v nastrouhané čokoládě nebo kakau (tento krok já letos vynechala). Skladujte v lednici.

Dobrou chuť!

Vaše Léňa

Pojďte se se mnou naučit vařit nízkosacharidově! Uvaříme si zdravé menu, ukážu vám jaký olej použít do teplé a studené kuchyně či jak pracovat s ořechovými moukami. Naučím vás si sestavit zdravý jídelníček, čím nahradit rafinovaný cukr a připravíme si fermentovanou tibi limonádu. Lednové termíny jsou již vypsány zde.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

  1. Podobné kuličky děláváme :) jsou mooc dobré, no nejlepší na nich je ten rum :-D

    Krásný poslední předvánoční den!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig