Paleo batátové muffiny

Paleo muffiny byla další výzva. A jelikož byly v akci batáty,  řekla jsem si, že zkusím udělat muffiny z nich. Jsou totiž přirozeně sladké, takže nebylo potřeba těsto nějak doslazovat. Přidala jsem k nim ještě banán a pro mě jsou sladké akorát. Samozřejmě je možnost do těsta přidat sladidlo dle volby, to ale už nechám na vás. Nezapomeňte mě označit na instagramu, pokud budete péct.
Batátové muffiny
Ingredience:

3/4 hrnku batátového pyré (cca 290 gramů)
1 zralý banán
3/4 hrnku mandlové mouky
půl hrnku strouhaného bio kokosu
půl hrnku nasekaných vlašských oříšků
3 vejce velikosti L
lžíce kešu másla (či jiného oříškového másla) lze nahradit medem nebo zcela vynechat
lžička skořice
lžička prášku do pečiva
vysokoprocentní čokoláda

Postup:
Batáty oloupejte, nakrájejte na větší kostky a dejte vařit do měkka. Poté slijte vodu a nechte vychladnout. V mixéru si vytvořte pyré, přidejte vejce a banán a společně promixujte. Přendejte do misky, přidejte mandlovou mouku, kokos a ořechy, lžičku skořice a prášku do pečiva. Pořádně promíchejte. Nakonec přijde lžíce kešu másla. Těsto opět promíchejte, mělo by mít spíše hustší konzistenci, ale pokud by bylo moc husté, lze naředit panákem vody či kokosového mléka.
Připravenou směs dejte lžicí do muffinových košíčků a zahlaďte vršek, aby byl muffin pěkně kulatý (já to neudělala a mám je spíše krabaté :D ). Doprostřed zapíchněte kostičku dokolády tak, aby trošku vyčnívala ven. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Muffiny jsou upečené, pokud na zapíchnuté špejli nic neulpí.

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig