Whole 30 vol. 3 - 20 dní za mnou

Dalších 10 dní mého třetího Whole je za mnou! A já jsem se prostě nemohla rozhodnout lépe, než že do toho půjdu znova. Každý den se cítím lépe a lépe a i pleť je čistší a hezčí a já prostě zářím, mám kupu energie a neustále dobrou náladu. Kvalitní opravdové jídlo je lék a zázrak a je jen na nás, jak s tím naložíme. :)
Batátové toasty, naprostá pecka!
Už mi přijde úplně přirozené vařit jídla vhodné do Whole a ani se nad ničím nepozastavuji nebo nepřemýšlím, jestli tu nebo onu potravinu můžu. Už je to pro mě zažitý zvyk a já tak mám nakoupeno a uvařeno v mžiku, nemusím číst etikety, protože už přesně vím, které potraviny kupuji a jsou svým složením pro mě ok. Jídla vymýšlím za pochodu, točím vlastně podobné varianty, ale nevadí mi to a pochutnávám si. Ale těším se i na zařazovací fázi, kterou tentokrát nesmím podcenit a zařazovat opravdu po jednom, abych přesně identifikovala po čem se mi dělají na obličeji pupínky a po čem jsem nafouknutá jako balon. Chci i oddělit zařazení kysaných a nekysaných mléčných výrobků a také kravských a např. ovčích a kozích.

Ale mám pro vás dobrou zprávu! Nejen, že připravujeme s Michalem Králem přednášku o low carb a paleo stravování (klik zde), ale taky jsem pro vás začala připravovat můj první e-book o Whole 30! Chodí mi totiž hrozně moc dotazů ohledně programu a já jsem se tak rozhodla hodit svoje zkušenosti, ale i recepty do e-booku! Tak snad brzy spatří světlo světa! :)

Jídelníček na druhých 10 dní:

11. den
Snídaně: Křepelčí vajíčka na tvrdo, avokádo, mrkev, rajčátka, kedlubna, okurka
Oběd: Placičky z mletého hovězího a cukety, brokolice, plátky mandlí (Placičky: mleté hovězí, cibule, vejce, sůl, pepř, nastrouhaná cuketa - vše smíchat a smažit na ghíčku)
Večeře: Batátové toasty - batáta, ledový salát, rajče, slanina, vajíčko - batátu upečte v troubě lehce potřenou olivovým olejem, poté nechte vychladnout a potřete pestem z medvědího česneku - poté obložte dle chuti
Aktivita: Insanity Day 41

12. den
Snídaně: Meat bagel se zeleninou a avokádem (meat bagel - mleté hovězí, cibule, rajčatový protlak, vejce, ghí, mletá paprika, sůl, pepř - smíchat a ve tvarů bagelů péct na 200 stupňů cca půl hodiny (dle velikosti bagelu))
Oběd: Zapečená panenka s chřestem a slaninou
Večeře: Tuňákové kuličky, zelenina, avokádový dip (kuličky jsou podle @tearunka - 80 g tuňáka ve vlastní šťávě, 1 menší vejce, 1-2 lžíce mandlové mouky, bylinky, půl hrsti piniových oříšků, sůl a pepř- vše smíchat, udělat kuličky a péct 10 minut na 190 stupňů a avokádový dip - do mixéru avokádo, hořčici bez cukru, sůl, pepř, stroužek česneku a trochu cibule)
Aktivita: Badminton

13. den
Snídaně: Slanina a volská oka, makadamy, zeleninka
Oběd: Míchanice z jedné pánve - mleté hovězí, batáty, cuketa, žampiony, sezam a plátky mandlí (vše dělané na ghíčku)
Večeře: 12 hodin tažený hovězí vývar v pomalém hrnci se zeleninou a ztraceným vejcem
Aktivita: odpočinek

14. den
Snídaně: Salát s mangem a kuřecím masem a avokádem
Oběd: Salát s pečenou řepou, kuřecím masem, žampiony a rukolou s olivovým olejem a solí
Večeře: Rumpsteak s grilovanou zeleninou a olivovým olejem
Aktivita: Insanity Day 43

15. den
Snídaně: Avíčka se zeleninou (avíčka - vejce uvařit natvrdo, avokádo rozmačkat a smíchat se žloutky, posolit, opepřit, přidat trochu hořčice bez cukru a česnek (volitelné))
Oběd: Kuřecí stehenní steak s restovaným chřestem na slanině
Večeře: Zapečené žampiony se zeleninou, ořechy (žampiony - odkrojíme nožky, vydlabeme hlavičky a směs smícháme s vejcem a slaninou, tím naplníme hlavičky hub a dáme zapéct do trouby)
Aktivita: Insanity Day 44

16. den
Snídaně: Míchaná vajíčka, šunka jamón, zelenina, vlašské ořechy
Oběd: Filet z lososa v olivovém oleji v konzervě, zelenina (lilek, kedluben, rajčátka, ředkve)
Večeře: Rybičková pomazánka s avokádem, zelenina (pomazánka - použila jsem sardinky v olivovém oleji - rozmačkat, přidat cibuli a avokádo, opět rozmačkat a promícha, osolit a opepřit, na chuť můžete přidat trochu hořčice bez cukru)
Aktivita: Insanity Day 45

17. den
Snídaně: Vaječná placka s žampiony, zelenina, ořechy
Oběd: Mangalica, restovaná cuketa, avokádo
Večeře: Salad bowl - křepelčí vajíčka, slanina, zelenina, olivový olej
Aktivita:  Odpočinek

18. den
Snídaně: Cuketové muffiny, zelenina, makadamy (muffiny - na ghí zpěnit cibulku, přidat najemno nakrájené žampiony a nastrouhanou cuketu, chvíli restovat, přidat slaninu, po chvíli přendat směs do misky a nechat trochu vychladnout, poté vyklepnout vajíčka, osolit, opepřit a dát do forem na muffiny, péct na 180 stupňů cca 15 minut)
Oběd: Vepřová panenka s ořechovou krustou, pečená řepa, zelenina (panenka - panenku osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných pekanových oříškách, ořechy do panenky pěkně zatlačíme. Dáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a přikryjeme alobalem. Pečeme na 200 stupňů 15-20 minut dle velikosti panenky, na posledních 5 minut sundáme alobal.)
Večeře: Kuřecí křídla se zeleininou a olivy (marináda na křidýlka - olivový olej, koření, sůl, pepř a rajčatový protlak)
Aktivita: Insanity Day 46

19. den
Snídaně: Paštika z kuřecích jater, zelenina (recept na paštiku zde, pro whole 30 verzi místo másla ghí a místo smetany kokosové mléko)
Oběd: Krůtí placičky s brokolicovým pyré (placičky - krůtí maso, vejce, cibule, česnek, tymián, sůl, pepř, červená paprika - krůtí maso nakrájet na malé kousky, smíchat s ostatími ingrediencemi a smažit placičky na ghí)
Večeře: Burger bez housky, avokádo
Aktivita: Odpočinek

20. den
Snídaně: Křepelčí vajíčka, slanina, zelenina, maliny, kešu
Oběd: Krůtí placičky s brokolicovým pyré
Večeře: Makrela, zelenina, kešu ořechy
Aktivita: Badmintonový turnaj

A já se vrhám do dalších deseti a moc se těším na výsledky, které vám sem určitě také sepíšu! Mějte se krásně a v neděli se můžeme vidět na již třetím Food Blog Marketu, kde budu prodávat svoje paleo/low carb dobroty - odkaz na událost a více informací zde.

Vaše Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig