Maková ovesná kaše s mandlovým máslem a jahodami

by - pondělí, června 24, 2019

Tenhle recept jsem připravovala v rámci soutěže, kterou pořádalo Emco. Vybírali recept, který otisknou na obaly jejich vloček. Bohužel jsem nevyhrála, ale nakonec jsem se dostala do jejich kuchařky. Recept je rychlý, dobrý a zdravý. Kaše je nabitá zdravými tuky a obsahuje menší množství sacharidů, než je u ovesných kaší zvykem. Proto pokud nedodržujete přesný příjem sacharidů a nejste alergičtí na lepek, je pro vás dobrou variantou a zpestřením. Já si vločky dávám hlavně ve dny, kdy vím, že mě čeká náročný trénink nebo celý den na kole. Zkuste a dejte vědět, jak vám chutnalo!
Maková ovesná kaše
Ingredience:

2 lžíce jemných ovesných vloček
100 ml kokosového mléka
lžíce mletého máku
lžíce konopných semínek
20 gramů mandlového másla
50 gramů zakysané smetany 30% tuku
jahody

Postup:
Do uzavíratelné nádoby dáme vločky, mák, konopná semínka a promícháme. Suchou směs zalejeme kokosovým mlékem a nakonec pořádně vmícháme zakysanou smetanu. Zavřeme víčkem a necháme přes noc v lednici. Ráno dozdobíme mandlovým máslem a jahodami.

P.S. Můžete použít jakékoliv ořechové máslo a ovoce podle chuti.

Hodnoty:
643 kCal
15 gramů bílkovin
21 gramů sacharidů
56 gramů tuku

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!