Dýňové muffiny s čokoládou

Pokud doma máte dýni, upečte si tyto skvělé dýňové muffiny s čokoládou. Krásně vám provoní byt a pochutná si na nich celá rodina. Jedná se o zdravější variantu, kdy jsem použila špaldovou a ovesnou mouku a k oslazení kokosový cukr. Při pečení vám určitě rádi pomohou i vaše děti. Tak jdeme na to!

Ingredience:

  • 140 g hladké špaldové mouky
  • 140 g ovesné mouky nebo umletých ovesných vloček
  • 6 g prášku do pečiva
  • 100 g kokosového cukru či jiného sladidla dle volby
  • 1 lžíci skořice
  • 250 g dýňového pyré
  • 1 vejce
  • 50 ml ghí
  • 100 ml mléka (může být i kokosové)
  • hrst čokopeciček či nalámané hořké čokolády
  • hrst pekanových ořechů

Postup:

1. Připravte si pyré: dýni omyjte, nakrájejte na kostky, potřete ghí a dejte péct do trouby na 200 stupňů cca 40 minut.
2. Dýni rozmixujte tyčovým mixérem na pyré.
3. Do mísy si dejte všechny suché ingredience a promíchejte metličkou. Pokud nemáte ovesnou mouku, namelte na mouku ovesné vločky v mixéru.
4. K suché směsi přidejte pyré, vejce, mléko, ghí, ořechy a čokopecičky. Vše společně promíchejte vařečkou.
5. Do formy na muffiny si dejte papírové košíčky a ty naplňte připraveným těstem.
6. Pečte na 180 stupňů cca 30 minut. Muffiny hlídejte, ať je nespálíte nebo nevysušíte, každá trouby peče jinak.

Dobrou chuť!


Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig