Marcipánové brambory si pamatuju z dětství z cukrárny - vždycky jsem si tedy dávala jednu bramboru, protože byla veliká. Ale napadlo mě je udělat jako menší brambůrky a mít je jako (ne)cukroví. A jsou výborné. A taky jednoduché a rychlé. Zkuste a dejte vědět, jak vám chutnali. Jdeme na to!
Ingredience na cca 20 ks:
- 180 g mandlí ve slupce
- 100 g moučkového erythritolu nebo jiného sladila (klidně cukru, pokud chcete)
- 1 bílek (pokud vám vadí, dejte ořechové máslo nebo med)
- 1-2 lžíce Amaretta nebo rumu
- raw kakao na obalování
Postup:
1. Mandle spařte horkou vodou a nechte hodinu namáčet. Poté oloupejte. Pokud chcete použít již oloupané mandle, také je před použitím namočte a pak vodu slijte.
2. Přidejte moučkový erythritol (pokud nemáte moučkový, namelte ho v mixéru), bílek a pokud chcete, ta Amaretto.
3. Utvořte těsto a dejte ho na hodinu do lednice.
4. Z těsta udělejte kuličky, které obalte v kakau.
5. Hotovo! Skladujte v chladu v uzavíratelné krabičce a rychle spotřebujte.
Dobrou chuť!A nezapomeňte mě označit, pokud budete marcipánové brambory zkoušet. Na instagramu i facebooku mě najdete jako lifefoodtravelcz.
Bydlím v bytě a brambory mám doma ve speciálním třívrstvém pytli Zembag určeném na skladování brambor. Do pytle se přidá sáček s kmínovou silicí, která zabraňuje klíčení. Zembag je vyroben tak, aby nepropustil světlo, je prodyšný a hliníková fólie udržuje uvnitř dostatečnou vlhkost a ochrannou atmosféru. Brambory tak vydrží v kondici až 5 měsíců - neklíčí, nevysychají, nezelenají, neměknou. S kódem LENI10 máte na Zembag 10 % slevu. Koupit ho můžete zde.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!