Food Blog Market vol. 2

V neděli 4. června se v Praze na Andělu v Kavárně, co hledá jméno konal už druhý ročník Food Blog Marketu, který pořádá Kačí z Mycookingdiary.cz a já tam samozřejmě nesměla chybět! Předpověď počasí byla všelijaká, ale já byla odhodlaná tam přijít i za deště (a možná i sněhu) takže jsem vybavená deštníkem a s prázdným břichem vyrazila na druhý břeh mojí milovaný Vltavy celá natěšená na tu kupu dobrot od mých oblíbených foodblogerů. Nešla jsem tam sama, z Náchoda za mnou přijela moje úžasná kamarádka Péťa a dělala mi doprovod a vystála se mnou ty mega fronty. A za to jí patří velký DĚKUJU!
Asijský burger od Kačí a hromada lidí
To, že nám ujela tramvaj, což v neděli vážně nechcete, bylo vlastně úplně jedno, protože jsme to vzaly přes Vltavu pěšky a to nadchne každýho. Svítí sluníčko, je krásný počasí, tak si říkám, kde asi meteorologové udělali chybu? Nemělo náhodou v neděli pršet? Jásám, akorát mi je teda vedro jako blázen, takže dneska jsem ten, kdo se blbě oblíknul já a ne Péťa. Na místo přicházíme okolo 12:15 a já vidím frontu lidí na vstup a ještě šílenější hromadu hladovců už v "areálu" (čti na parkovišti před kavárnou).
Nápis Adam vyráběl za pochodu
Tak-tohle-je-hustý, říkám si. A taky, že jo. Hned po zaplacení vstupu (80,- Kč) prakticky vstupuju do fronty, která vede až k nejzadnějšímu stánku - ano, hádáte správně, je to stánek Kačí. Samozřejmě, že jsem taky přišla na její vyhlášenej asijskej burger, paštiku a avopěnu. Ale tohle? To se mi stát nechce. Jenže fronty jsou všude, takže se tam nakonec postavíme. Já u prvního stánku Yummymummyfoodie kupuju trhaný maso s květákovou rýží a kešu krém s jahodama a jím to při čekání.

Kešu krém s jahodami
Maso bylo na mě až moc slaný (ale já obecně moc nesolím), bylo skvěle připravený a měkoučký. Květáková rýže naprosto úžasná, nikdy se mi ji nepovede takhle připravit. Navíc se mi líbila i mistička, do který jsem jídlo dostala, nemám ráda plast. Kešu krém? Jak to říct, abych se neopakovala. Naprostá špička. Fakt jsem si na něm pochutnala. Jedla jsem ho poprvý a podle toho to asi taky vypadalo, při každým soustu jsem opakovala, jak je to děsně dobrý.
Pokus o zachycení fronty u Kačí stánku
Musím ale říct, že fronta celkem ubíhala. Stojíme cca půl hodinky a kupujeme poslední avopěnu (tímto se omlouvám slečně za náma), dva burgery a paštiku, kterou si beru domů. Je 13:10 a jídlo začná docházet. Nechápu. A nechápou ani foodblogeři.
Sedáme si na lavičku a začínáme jíst. Teda... já nejdřív asi 5 minut fotím a Péťa trpělivě čeká. Jídlo je úžasný. Ten burger je skvostnej, určitě ho zkusím udělat doma. To samý avokádová pěna, nemám slov. Chvíli sedíme, trávíme a pozorujeme lidi, který se fotěj se svýma oblíbenýma foodblogerama a ostatníma youtuberama, kerý přišli na akci taky. Chci projít všechny stánky a podívat se, co kdo nabízí. Proplétáme se tedy tou hordou lidí a já fotím to, co ještě na stánkách zbylo a kam se přes lidi dostanu. U stánku AgliOlio mě nalákali na Prosseco, takže si necháváme nalít a prohlížím si italské dobroty.
Dobroty od Kačí
Avopěna od Kačí
Začíná se zatahovat a na mě káplo, takže se rozhodujeme, že zalezeme do kavárny a dáme si kafe, dle iRadaru se žene totiž pořádnej slejvák. Máme štěstí, vcházíme dovnitř a uvolňuje se jeden stolek. Dávám si teda cappuccino a Péťa domácí limonádu. Chudáci tu mají šílenej frmol, takže limonáda ani nedorazila. Když přestalo pršet, vracíme se zpět ke stánkům, ale polovina z nich už balí. Co to je? Chtěla jsem ještě fotit a ochutnávat. :( Můj plán zajít na stánky od Kamči aneb Tvoříme Domov, Monči - Celiaxmoni nebo k Péťovi Gabče Foodies nevyšel. Nikdo nečekal takový nával lidí. Takže nebylo ani připraveno tolik porcí jídla. Po 14 hodině teda odcházíme a jsme fakt vyvedený z míry. Čekala jsem, že tu budeme až do konce - tedy do šesti hodin posedávat, kecat, a postupně ochutnávat dobroty ze stánků. Bohužel pro mě  (a bohudík pro foodblogery :)) zájem byl obrovský, takže se vše snědlo už za dvě hodiny.
Parmazánové chipsy z kadeřávku, mandlové máslo, kešu krém a pohled na stánky
Akce to byla každopádně skvělá, potkala jsem spoustu milých lidí a mých oblíbených foodblogerů, ochutnala jsem úžasné paleo dobroty od Míši a dobrůtky od Kačí. Jediné, co bych vytkla byl nedostatek odpadních košů :D nebo já jsem našla jen jeden... a samozřejmě nedostatek jídla, ale za to nikdo nemůže, nedal se očekávat takový nával žroutů. :)

Těším se na příští rok, kdy určitě zase na Food Blog Market vyrazím.

Léňa
Tvoříme domov
Schiacciata od Tvoříme Domov
Datlové kuličky od Tvoříme Domov
Koláčky s karamelizovanou cibulí od Tvoříme Domov
Koření Dukka od Tvoříme Domov
Stánek Celiaxmoni
Hummus od Kačí (MyCookingDiary)
Paleochléb od YummyMummyFoodie

Nabídka Markéty a Camie
"Uzený losos" z mrkve a "vajíčková" pomazánka z tofu
Caprese na špejli od AglioOlio
Limoncello od AglioOlio

Kdo na Food Blog Marketu vařil?


Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig