Gratinovaná cuketa

by - pondělí, srpna 07, 2017

Brambory teď nejím, protože nespadají do mého stravování LCHF. Ale gratinovaný brambory jsou prostě lahůdka, kterou dělal i Karel v Prostřenu a já se nedivím. Pokaždý, když jsem gratinovaný brambory udělala, návštěva se mohla utlouct a několikrát si přidala. Když se mi doma v lednici začaly hromadit cukety a já pořád myslela na ty gratinovaný brambory, nebylo nic jednoduššího než udělat gratinovanou cuketu. A řeknu vám - bylo to výborný.

Gratinovaná cuketa
Ingredience:
2 větší cukety
25 g mozzarelly
300 ml extra hustá britská smetana 18 % tuku - Marks and Spencer NEBO nejhustší smetana, kterou v krámě najdete :)
20 g goudy
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup:
Cukety omyjeme a kdo chce, může oloupat. Nakrájíme na slabá kolečka a rozložíme na bavlněnou či papírovou utěrku. Osolíme a necháme opotit. Tento krok nevynechávejte, jinak budete mít v pekáčku strašně moc vody. Když cuketa pustí vodu, osušíme papírovou utěrkou a zopakujeme i z druhé strany. Naskládáme na sebe do pekáčku či zapékací misky. Připravíme si větší misku, nastrouháme do ní mozzarellu, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek a promícháme. Touto směsí zalijeme cuketu v pekáčku a nahoru nasypeme nastrouhaný sýr gouda. Dáme zapéct do trouby, cca na 180 stupňů do zlatova.

Dobrou chuť!

Léňa
Gratinovaná cuketa

Gratinovaná cuketa

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!