Gratinovaná cuketa

Brambory teď nejím, protože nespadají do mého stravování LCHF. Ale gratinovaný brambory jsou prostě lahůdka, kterou dělal i Karel v Prostřenu a já se nedivím. Pokaždý, když jsem gratinovaný brambory udělala, návštěva se mohla utlouct a několikrát si přidala. Když se mi doma v lednici začaly hromadit cukety a já pořád myslela na ty gratinovaný brambory, nebylo nic jednoduššího než udělat gratinovanou cuketu. A řeknu vám - bylo to výborný.

Gratinovaná cuketa
Ingredience na malý pekáček:
2 větší cukety
25 g mozzarelly
300 ml extra hustá britská smetana 18 % tuku - Marks and Spencer NEBO nejhustší smetana, kterou v krámě najdete :)
20 g goudy
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup:
Cukety omyjeme a kdo chce, může oloupat. Nakrájíme na slabá kolečka a rozložíme na bavlněnou či papírovou utěrku. Osolíme a necháme opotit. Tento krok nevynechávejte, jinak budete mít v pekáčku strašně moc vody. Když cuketa pustí vodu, osušíme papírovou utěrkou a zopakujeme i z druhé strany. Naskládáme na sebe do pekáčku či zapékací misky. Připravíme si větší misku, nastrouháme do ní mozzarellu, přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek a promícháme. Touto směsí zalijeme cuketu v pekáčku a nahoru nasypeme nastrouhaný sýr gouda. Dáme zapéct do trouby, cca na 180 stupňů do zlatova.

Množství surovin si upravte dle vámi použité zapékací nádoby či pekáčku, já používám malou zapékací misku, vařím pro 2 osoby. :)

Dobrou chuť!

Léňa
Gratinovaná cuketa

Gratinovaná cuketa

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig