Jedno krásný odpoledne v Praze

Obyčejná středa. Ráno jsem vstávala v 6, vlasy jsem stáhla do culíku a do práce dorazila rozmuchlaná a na půl spící. Řasenku jsem použila až ve 3 odpoledne, protože mi přijela kamarádka Péťa a přeci jen - nechtěla jsem ji děsit, tak jsem se trochu dala dokupy. Chtěla jsem jí ukázat zase kousek té naší Prahy a tak jsem naplánovala zmrzlinu, procházku, posezení na Náplavce a společnou večeři. Hned, jak jsem ji potkala, vysmátou a šťastnou už jen z toho, že je tady a se mnou, věděla jsem, že tahle středa bude vlastně neobyčejná.
Praha
Víte, já se se moc po Praze neprocházím. Od doby, co pracuju na plný úvazek na to totiž není čas a když je čas, tak není nálada. Možná bych to měla přehodnotit a právě, když ta nálada není, tak se zvednout a jít. Protože to bylo naprosto úžasný!

Péťu jsem vzala na Újezd, do zmrzlinářství Angelato, kde naprosto miluju pistáciovou zmrzlinu, protože takovou jsem nikde jinde neměla. K tomu jsem si dala příchuť měsíce - mascarpone s fíky a byla jsem v sedmým nebi. Péťě k radosti stačila příchuť mléčné čokolády. Nápad, že na Petřín vyjedeme lanovkou nebyl zrovna moc dobrý, protože mi nedošlo, že v srpnu, v období prázdnin a ještě, když je venku krásně, bude jaksi na lanovku fronta. (Vážně, Lenko?) A to taková, že bychom tam stály asi hodinu. Sedly jsme si teda do parku a lanovku pozorovaly aspoň z trávy.
Happy Péťa
Čokoládová zmrzlina z Angelato
Pure hapiness :)
Místo Petřína jsem teda rychle vymyslela plán B - Lennonovu zeď, což je moje milovaný místo v Praze. Hlavně teda večer, když už je v pražských uličkách větší klid. Teď tam sice bylo pár turistů, ale nebylo to nehorší. A hlavně - byl tam muzikant a když jsme tam došly, hrál písničku Here comes the sun od Beatles. Dovedete si to představit? Stojíte v teplém podvečeru u Lennonovy zdi, sluníčko prosvítá přes listí stromů a uprostřed stojí kluk s kytarou a zpívá:
Here comes the sun do do do do
Here comes the sun and I say
It' s all right

Pokračovaly jsme na Čertovku a já jsem si v tom rozjímání vzpomněla na Chobotničky a taky na to, že se hrozně těším na Vánoce, až si je zase pustím. Miluju ten film.
Here comes the sun live
Zámky lásky
Čertovka
Přes Kampu a Most Legií jsme asi po půl hodině dorazily na Náplavku, kde jsme si sedly, pozorovaly vodu a na ní labutě a kachny, které žadonily o kousek chleba. Slunce zapadalo, lidi kolem seděli, pili, tancovali nebo zpívali.

K večeři jsme zvolily restauraci Grosseto na Míráku, kde se o nás starala moc milá obsluha a jídlo bylo jedním slovem skvostné. Pár skleniček vína už jen dokreslilo tu kouzelnou atmosféru přátelství, které mezi mnou a Péťou je.
Salár s krevetami, wasabi majonézou, avokádem a pošírovaným vejcem
Usínala jsem s pocitem, že jsem vděčná za to, jaké lidi kolem sebe mám. I když se nevídáme každý den, i když si ani nepíšeme každý den, i když jsme od sebe vzdálení stovky kilometrů tak vím, že ty lidi tady pro mě jsou a oni vědí, že já jsem pro ně tady. Vždycky si najdeme čas, aspoň chvilku na to, abychom se setkali a strávili spolu byť jen hodinu. A to je to pravé štěstí v životě, mít kolem sebe milující rodinu a přátelé. Važme si jich.

Léňa
Miluju Prahu

2 komentáře

  1. Moc hezký článek :) Procházky po Praze mi moc chybí, jak milostná randíčka, tak i toulky jenom o samotě. Miluju to objevování starých krámků, antikvariátů a zaprášených zákoutí Prahy, ze kterých dýchá minulost i kouzlo všedních dní. Těším se, až mě ty pitomý státnice osvobodí od těch tří let strávených na vejšce v slzách a potu nad knihami, které jsou tak staré, že jejich význam už zmizel před desetiletími... Udělám si krásný den a začnu snídaní na Jiřáku, pak si dojdu pro kytičku na Náplavku, oběd si dám někde po cestě a večer strávím s kávou rozjímajíce někde na vyhlídce nad Prahou... Oukej možná místo kávy přece jenom zvolím burčák, když se blíží ten podzim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já se chci připojit, protože když to takhle píšeš, úplně si nás u toho představuju, jakej si uděláme krásnej den. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig