Luhačovice s mamkou

Moje první dovolená s mamkou byla skvělá, tak proč si to nezopakovat? Kdo nečetl naše dobrodružství ve Slovenských Tatrách, tak můžete zde. Tentokrát jsme vyrazily do Luhačovic, do lázní. Na wellness víkend, kde si budeme povídat, plavat, cvičit, relaxovat a v neposlední řadě se cpát dobrotami a k tomu popíjet šampaňské. S tím jsme vlastně začaly hned, co jsme nastoupily v Praze do vlaku, který nás dovezl až přímo do centra Luhačovic a odkud jsme šly asi 10 minut pěšky do našeho hotelu Alexandria.
Rukopis p. Jurkoviče v Luhačovicích
Bylo pošmourno, pršelo (nebo spíš mrholilo) a my se tak ubytovaly a vyrazily do sauny a vířivky. Hotel nás nadchnul hned, jak jsme vešly do našeho pokoje, kde jsme měly připravené ovoce a láhev růžového Zweigeltrebe. Když jsem ale pak viděla ten obrovský bazén obklopený sloupy a zlatem, připadala jsem si jak ve starých řeckých lázních. Tak tady ty 4 dny vydržím! Vedle bazénu byla vířivka, odpočívací zóna a nahoře různé druhy saun, parní komora a solná jeskyně. Také tam byl ze zdi vyveden kohoutek, ze kterého tekl minerální pramen, který byl doporučen pít 2x denně. Poprvé jsme teda obě vodu vyplivly, ale podruhé už jsme vodu statečně dopily a nakonec nám i docela zachutnala. :D
V hotelu Alexandria na uvítanou
Hotelový bazén
Odpoledne jsem šla prozkoumat i místní fitko, kde nikdo nebyl a které vonělo novotou. Připadalo mi, jako kdyby tam ty stroje nastěhovali včera. Strávila jsem tak hodinku na páse s výhledem na Luhačovice a mamka relaxovala ve vířivce.
Večer na nás čekala čtyřchodová večeře ve francouzské restauraci, která patřila k hotelu, ale přístupná je samozřejmě i veřejnosti. Na pokoji jsme se nachystaly, oblékly požadované společenské oblečení a natěšené vyrazily o dvě patra níž. Při vstupu se nás ujala milá číšnice a usadila nás ke stolu přímo k obrovskému zrcadlu umístěném na celé stěně naproti vchodu. Ihned nám přinesla láhev vody a skleničku šampaňského.
Francouzská restaurace
Naše večerní menu
Menu se skládalo z:
Předkrm: Plátky uzeného lososa s kytičkou salátu s bazalkovým přelivem
Hlavní jídlo: Pečené krůtí prsíčko s červenou čočkou a pravými hříbky podávané s přílohou šťouchaných brambor
Dezert: Raffaello dezert zasypaný kokosem a káva espresso
Večeře byla naprosto delikátní a nejvíce jsem si pochutnala na dezertu. Žádné výčitky jsem neměla a prostě jsem si ho užila. Po večeři jsme se přesunuly do hotelového lounge baru na uvítací drink. Sice vám neřeknu, co to bylo, ale bylo to sladké jako cecek. :D Po tomto obžérství doplněné alkoholickým drinkem jsme se rády přesunuly na pokoj do postele, čímž byla ukončena veškerá aktivita dnešního dne.
Hotel Alexandria Luhačovice
Druhý den nás čekaly dvě procedury - první ráno v 9 hodin. Jednalo se o přístrojovou lymfatickou masáž. No, co vám budu povídat, přišla jsem si poněkud divně, oblečená v silonkách, nacpaná do obřích kalhot, které se nafukovaly a vyfukovaly po dobu zhruba 35 minut. Jestli mi to pomohlo v boji s celulitidou opravdu netuším, ale odpočinula jsem si, to ano. Pak jsem si skočila na hodinku do fitka a zpět za mamkou do sauny a bazénu. Další procedura byla čokoládová masáž, která byla naprosto úžasná, skvělá a boží. Tu 100% čokoládu, kterou mi masérka polila záda bych ihned snědla, jak to vonělo.
Začátek kolonády a lázeňské oplatky
Venku kolem 13 hodiny začalo vykukovat sluníčko, tak jsem se rozhodly jít na procházku Luhačovicemi, prohlédnout si domy navrhované Dušanem Jurkovičem, kterého znám od dětství a to jen díky tomu, že naše rodinná chata se nachází v Pekle, kde pan Jurkovič navrhl Bartoňovu útulnu. Musím říct, že domy, které navrhoval tady, jsem poznala na první pohled. Jeho typický rukopis (říká se tomu tak u architektury?) byl znát po celé kolonádě.
Kolonáda v Luhačovicích
Moje úžasná maminka
Bylo opravdu božské počasí a já si tak mohla vychutnat tu nejlepší teplou lázeňskou oplatku a kávu. S mamkou jsme si připadaly jak na výletě do minulosti. To kafe jsem si totiž dala v totálně socialistické cukrárně, kde prodávali ořechový řez za 9,- Kč (slovy děvět korun českých, opravdu) a kafe jsem dostala do tý klasický broušený skleničky na bílém talířku s rozetkou. Byly jsme z toho fakt nadšený a musely jsme vypadat, jak když nás po dlouhé době vypustili mezi lidi. Na všechno jsme ukazovaly se slovy "hele, hele..." a já si to ještě k tomu všemu fotila. Naštěstí byla kolonáda plná důchodců z lázní, takže nás ani moc nevnímali.
Retro obchody v Luhačovicích
Společenský dům
Pak už nás čekala hotelová večeře, která dneska už nebyla ve francouzské restauraci, ale i přesto byla skvělá. Na internetu a od rady mamky kamarádky jsme zjistily, že páteční večer je jako stvořený pro návštěvu místního kulturáku Elektra, takže jsme samozřejmě neváhaly ani vteřinu a vyrazily do víru "velkoměsta". To, co jsem zažila tam, bych přála každému z vás. Do 22 hodin hrál a zpíval na klávesy místní hudebník. Nejlepší byla v jeho podání písnička Šrouby a matice od Mandrage. Kulturák byl plný lázeňských hostů, kteří většinou byli pokročilého věku. O to víc mě bavilo, jak si to užívali a trsali. Připadla jsem si jako v nějakém filmu, ale dost mě to bavilo. Po 22 hodině nastoupil DJ, který tam rozjel totální diskotéku let devadesátých, parket se trochu uvolnil a přišla "omladina". No, lidi, já se fakt bavila! A výborně! Na hotel jsme dorazily kolem druhé hodiny ranní a v sobotu se mi z postele fakt nechtělo.
Drink v Elektře - omlouvám se, ale jinou fotku jsem tam nepořídila :)
Po snídani jsem se opět šla nasoukat do nafukovacích kalhot a pak naložit do vířivky. Po obědě jsem se musela hodně přemlouvat, abych se dokopala dojít do fitka, ale nakonec jsem vyhrála sama nad sebou a strávila jsem hodinu na páse. Tentokrát jsem tam nebyla sama! Pak jsme s mamkou šly opět do sauny a plavat. Ještě nás čekala speciální "barevná" koupel v lázeňské minerální vodě. To byl teda taky totální relax. Ležela jsem ve vaně napuštěné horkou vodou po okraj, všude byly trysky a vana navíc různě svítila a blikala. Sobota byla prostě líná a večer jsme byly schopné akorát sejít do hotelového baru, kde to naopak vypadalo jak v letech padesátých. Poslouchala jsem šansón zpěvačky, koukala na krásné taneční kroky místních hostů a popíjela červeného Merlota.
Makala jsem každý den
V neděli ráno jsem se hecla a do fitka došla ještě před snídaní. Pak jsem se patřičně nacpala, abych si to, že mě někdo obsluhuje a všechno mi připravuje, ještě užila. Vlak nám jel lehce po poledni, tak jsme ještě vyrazily znovu do centra nakoupit nějaké dárečky a dát si místní specialitu - horkou slivovici s medem. A to si dát musíte, pokud někdy do těchto míst zavítáte! Ale dejte si jen jednu nebo budete nastupovat přiopilý do vlaku. :D
Místní specialita - horká slivovice s medem a citronem
Luhačovice jsou krásné místo a já určitě doporučuju, pokud chcete do lázní a odpočívat, zvážit tuto variantu. Stačí sbalit kufr, nezapomenout plavky a vyrazit. Na podzim tam je méně lidí, ale zase není jistota hezkého počasí - proto bych se sem ráda vrátila na jaře či v létě a podnikla výlety do okolí. A tady je milion dalších fotek a na konci i video - takový mini vlog s mamkou! :)

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig