Třešňový koláč s drobenkou

Máte ještě třešně? Já doufám, že jo, protože tenhle třešňovej koláč s drobenkou si zaslouží být upečen a pak hned snězen! :D Tak nádherně mi provoněl byt a ta drobenka? Prostě totální foodporn, jako fakt. Ale pokud třešně nemáte, myslím, že bude skvěle fungovat i s rybízem nebo meruňkama!
Třešňový koláč s drobenkou
Ingredience na menší pekáček:
Na koláč:
2 hrnky mandlové mouky
2 lžíce tapiokové mouky
cca 1/4 hrnku ghí
1 lžička vanilky (používám extrakt z Marks&Spencera)
1 lžička himalájské soli
sladidlo dle volby - já použila sukrin, ale pokud vám nevadí, dejte med, popřípadě sladidlo vynechte úplně
Na náplň:
4 hrnky vypeckovaných třešní
1 lžíce arrowroot mouky (dá se místo ní použít želatina či agar)
1 lžička vanilky
sladidlo dle volby - já použila sukrin, ale pokud vám nevadí, dejte med, popřípadě sladidlo vynechte úplně
Na drobenku:
1 hrnek mandlové mouky
1 lžíce ghí
1 lžička vanilky

Postup:
Troubu si předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Pekáček si vyložíme pečícím papírem. Do misky dáme ingredience na koláč - mandlovou mouku, tapiokovou mouku, ghí a vanilku. Vše promícháme a utvoříme celistvou hmotu. Pokud je příliš suchá, přidáme ještě trochu ghíčka. Namačkáme do pekáčku a dáme péct na 10 minut. Mezitím si dáme do hrnce třešně, arrowroot mouku a sladidlo. Za stálého míchání přivedeme k varu, stáhneme plamen a mícháme, dokud není náplň hustá. Poté odstavíme z plotny. Vytáhneme spodek koláče z trouby, na něj dáme třešně a posypeme drobenkou, kterou uděláme smícháním mandlové mouky, ghí a vanilky. Dáme opět do trouby na 20 minut. Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig