Jablečný crumble

by - čtvrtek, srpna 23, 2018

Tak se nám letos na zahradě urodilo strašně moc jablek a já se tak rozhodla udělat konečně další recept na blog. Tyhle poslední dva měsíce byly časově hodně hektický, takže jsem skoro neblogovala, ale já věřím, že mi to odpustíte a od teď se do toho zase pustím s vervou! Jak to mám s ovocem? Jím ho ráda a tehdy, když je sezónní a roste nám na zahradě, jako teď třeba jablíčka. Zkuste tenhle crumble, ale pozor, je hodně žravej!
Jablečný crumble
Ingredience:

Náplň:
3 jablka
1 lžíce kokosového cukru (pro variantu bez cukru lze vynechat)
1 lžíce mletých mandlí
půl lžičky skořice
půl lžičky vanilky

Posypka:
1/4 hrnku mletých mandlí
1/4 lžičky skořice
1-2 lžíce medu (lze nahradit kokosovým olejem)

Ingredience zakoupíte na natu.cz a s kódem "LENI" dostanete slevu na celou objednávku.

Postup:
Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme a plátky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a rozmixujeme. V míse jablka smícháme s kokosovým cukrem, mletými mandlemi, skořicí a vanilkou. Poté tuto směs dáme do zapékací misky. Připravíme si posypku: pořádně smícháme namleté pekanové ořechy s kokosovými čipsy, mletými mandlemi, skořicí a medem (popřípadě kokosovým olejem).  Posypeme jablka a dáme zapéct do trouby na 175 stupňů na cca 20 - 25 minut dozlatova. Necháme vychladnout cca 15 minut a ihned podáváme.

Dobrou chuť!

Léňa

Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou natu.cz.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!