Barcelona

Dneškem jsme opouštěli Callelu a vyrážíme do Barcelony! Ráno jsme se sbalili, uklidili po sobě koupelnu a pokoj, rozloučili se s Yurim a odjeli. Do Barcy je to asi 50 km, takže celkem pohodová cesta. Zaparkovali jsme na kopci Montjuic, kde to pro návštěvníky je zdarma. Sešli jsme dolů do města směrem k ulici La Rabla, kde je spousta stánků a umělců. Prošli jsme ulicí až k soše Kryštofa Kolumba. U ní bylo nejvíce umělců. Někteří celý den stojí bez hnutí na místě, jiní ukazují své umění. Byl tam např. Galileo Galilei nebo týpek, spěchající do práce. Ocenili jsme je pár eury.

"Galileo Galilei - živá socha"
Vraceli jsme se La Ramblou a narazili na tržnici La Boquerina. Tam to bylo úžasný! Stánky se vším, co si dovedete představit! Maso, koření, ovoce, zelenina, pečivo, bagety, palačinky... Dali jsme si kelímky plné ovoce (1 kelímek za 1E) a pak drink s ovocem - fresh - já kokos s ananasem, také za 1E. K rybím stánkům jsme moc nechodili. Po stáncích s masem, kde měli celou hlavu zvířete i s očima, mě docela přešla chuť na maso.
Tržnice La Boquerina
Stánek s masem
Ovocný kelímek
Stánek s ovocem a fresh drinky
Pak jsme se šli projít po Barceloně. Různě po obchodech a černých tržnicích s fake kabelkama, peněženkama atd. Dále jsme viděli ženu, která se připravovala na žebrání - zabalovala panenky do dětských plen, strojila je a dávala do zavinovaček, aby vypadala jako chudá matka dvou dětí. Šli jsme směrem k Placa Reial, cestou jsem koupila dva pohledy - domů a babičce. Z Placa Reial jsme šli do McDonaldu na wifi. Tam jsme chvíli surfovali a hledali potřebné informace k další cestě. V autě jsem napsala pohledy, najedli jsme se a vyjeli jsme do Marseille. Cestu jsme měli vypočítanou zhruba na 10 hodin cesty. Stavěla nás policie, ale naštěstí jen běžná kontrola dokladů. Bohužel nám pak došel plyn i benzín a nenašli jsme žádnou nonstop benzínku, takže jsme u jedné zastavili, nastavili budík na čas, kdy mají otvírat a šli jsme spát.
Léňa




Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig