Víkendová Olomouc

První poznatek hned na začátek článku - je to TA Olomouc, což už jsem se konečně naučila. Nevím proč, ale vždycky to pro mě byl ten Olomouc, což se místním obyvatelům moc nelíbilo. :) V Olomouci žije moje skvělá kamarádka Editka, za kterou tam už nějaký ten pátek jezdím. A musím říct, že jsem si to město zamilovala. Ať už v létě nebo v zimě, vždy mě něčím nadchne a překvapí. A proto jsem se tam teď o víkendu vydala znova a zase jsem přijela tak pozitivně naladěná, že jsem si řekla, že vám o Olomouci napíšu článek. Protože stojí za to ji navštívit. Překvapivě - bude to celé o jídle. :)
Vejce Benedikt a Café New One v Olomouci

Vlakem z Prahy je to totiž kousek, cca 2 hodiny jízdy a ať jezdím s Leo Expressem nebo Českými Dráhami, většinou je zpoždění minimální. A hlavně - nemusím přestupovat, což je pro mě velký plus. (Mám totiž strach, že při přestupu zabloudím a dojedu na druhou stranu České republiky.) Editka se nyní přestěhovala a dle jejich slov už to není v centru. Mám asi jiné vnímání vzdálenosti (ach, ta Praha) a přišlo mi to blízko všude.

Co už jsem stihla v Oloumouci navštívit a vy byste měli taky?

Café New One - Tř. Svobody 21, Olomouc
... a nejúžasnější snídaně. Za mě teda TOP. Kam se hrabe Café Imperial? Nádherné místo a skvělé jídlo. Tedy - abych to uvedla na pravou míru - já tam měla jen vejce Benedikt (a to jsem tam byla několikrát, prostě nešlo odolat), croissant, cappucino a fresh pomerančový džus. Ale viděla jsem i jídla ostatních a všem nám chutnalo. Naprosto božská záležitost, tam musíte jít!

Snídaně v Café New One

Café Dolce Vita - 1. máje 870/38, Olomouc
Tam jsem byla na snídani jednou a dala jsem si omeletu s parmazánem, Editka anglickou snídani. Mně omeleta moc nejela - jako jo, byly to vejce, ale omeleta to prostě nebyla, takhle se omeleta nedělá. Byla suchá, parmazánu pomálu. ALE! Editka byla s anglickou snídaní i domácí malinovou limonádou spokojená, mně chutnal i džus (no, ale co se na něm dá zkazit, že) a příjemné prostředí a obsluha tuto návštěvu vytáhla na 3/5. Takže, kdo chce spíše levnější záležitost v příjemném prostředí, proč ne.
Omeleta a anglická snídaně
Kočicí kavárna Kocourkov - suterén Hamburgerovy vily, Vídeňská 2
Nejsem velkej fanda koček (a jejich chlupů, který mám pak všude), ale tohle mě zajímalo. V Praze jsem se do kočičí kavárny ještě nedostala, tak proč to nezkusit v Olomouci? Tato kavárna je malá, útulná a kočky tam jsou. Ale spí. Teda, když jsem tam byla, tak spaly. Obsluha je milá, dortíky i kavá dobré, takže pokud chcete vidět kočky a nebo jen ten koncept, určitě vyzkoušejte, je to spíše klidné místo na odpolední pokec.
Kočičí kavárna Kocourkov

Lobster Restaurant - Galerie Šantovka, Polská 1
Lobster Restaurant je nádherná restaurace v Šantovce, pokud se nemýlím, tak úplně nahoře. Je propojená s bowlingem, ale to vůbec neruší hosty, kteří jsou pouze v restauraci na jídle. Jak správně tušíte z názvu - můžete si zde dát lobstera, mají je tu v akváriu. No, já na tuhle parádu nejsem a zvolila jsem parmazánové rizoto s vepřovou panenkou. Velmi milá obsluhá nám nejdříve donesla předkrm (jako pozornost podniku!) - kachní paštiku a už to byl pro mě zážitek.Následoval hlavní chod a moje chuťové buňky byly v nebi. Opravdu vynikající rizoto a výborně připravená panenka. Za sebe opět mohu doporučit všemi deseti!
Panenka s rizotem

Café Opera - Galerie Šantovka, Polská 1 nebo Horní náměstí 433/21
Tuto kavárnu najdete buď v Šantovce nebo na Horním náměstí. V Šantovce jsme byli v zimě a na Horním náměstí teď v březnu, protože bylo nádherně a sedly jsme si s Editkou na zahrádku. Nic zdravého ale nečekejte. Čekejte ale něco strašně dobrýho. Tolik druhů tak nádherných dortíků a zákusků se jen tak nevidí. Mají tam klasické - sacher, royal atp., ale i netradiční např. nugátová koule či pistáciový dortík. K pití samozřejmě káva (i ledová) domácí ledový čaj nebo limonáda a mnoho dalšího. Opravdu skvělá kavárna na hřešení.
Cheesecake, čokoládový dort a Royal

Plan B - Palachovo náměstí 620/1, Olomouc
Tadá, představuji vám svého Olomouckého favorita - Plan B. Restauraci jsem navštívila už třikrát a nikdy mě nezklamala. Mají famózní jídlo! A co mě baví nejvíc je, že každý týden restaurace nabízí jiné menu a nemá stálý jídelní lístek. Menu je ale sestavený fakt dobře, takže si vybere každý. Restaurace je útulná, obsluha milá a rychlá, takže já dávám 5 hvězd z 5!
Lososový tataráček

Černý Chomout
Kachni prso v listovém těstě na červeném zelí a kuřecí prsíčko supreme s rýží

La Giraldilla - Mlýnská 952/2, Olomouc
A přesouváme se do baru - navštívila jsem jich celkem dost, ale co musím doporučit je úžasný kubánský bar La Giralilla, který je bohužel teď uzavřený z důvodu oprav. Ale hned, jak ho zase otevřou tam naběhnu a dám si koktejl! Má útulný a stylově laděný interiér, obsluha je rychlá, milá a hlavně ví, co v jakém koktejlu je a dokáže vám odpovědět na nejrůznější otázky ohledně pitiva. :) Rozhodně doporučuju!
Interirér LaGiraldilla
Koktejl z kubánského baru
A to bylo z dnešního článku o food Olomouci vše, já doufám, že jsem vám dala nějaké tipy na to, co kde ochutnat a kam zajít - a pokud jsem na něco úžasného zapomněla, určitě mi dejte vědět. Do Olomouce se už teď zase chystám!

Léňa

2 komentáře

  1. Olomouc mám taky moc ráda jako město :) Pravidelně tam s přítelem jezdíme na Vánoční trhy. Nejvíce se mi asi zamlouvá hned první Cafe New One :) Miluju takovýto styl snídaní :D Při nejbližší návštěvě Olomouce musím zajít, díky za typ :) A ta Kočičí kavárna je zajímavá, ale nevím, jestli bych tam šla :D Mám doma 2 kočky a jak sama píšeš, chlupy všude... :D

    https://wantbefitm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vánoční trhy jsou tam nejlepší, co jsem u nás viděla a zažila. :) No, ta kočičí kavárna byl spíš jen takový pokus, zkusit něco jiného, znovu už bych tam asi taky jít nemusela. :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig