Paleo miniburgery

Já jsem jeden z největších milovníků burgerů. Navštívila jsem už nespočet burgráren a snědla nespočet burgerů. Ten nejhorší jsem měla v Harrachově. Ten nejlepší ve Stockholmu. Ale teď, když nejím pečivo, nejím burgery. A to je škoda. Proto jsem si udělala svoji variantu. Paleo miniburger s žampionem místo housky. A je božskej, tady je recept!
Paleo mini burger se salátem
Ingredience:
hovězí maso - kupuji již namleté v Lidlu "Hovězí maso s pepřem"
himalájská sůl
pepř
gouda - pro paleo variantu vynechte
větší hlavičky žampionů
okurka
rajče
hořčice bez cukru - kupuji od Alnatura
kečup bez cukru - domácí nebo kupuji v DM
cibule
mix salátů (polníček, listy červené řepy, rukola) nebo ledový salát

Postup:
Maso, co jsem koupila, bylo již rozdělené na dva velké "burgery". Rozdělila jsem je tedy na 4 menší kousky, dle velikosti hlaviček žampionů.
Maso ogrilujeme na grilovací pánvi do požadovaného propečení, jak máme rádi. Před sejmutím z pánve dáme na maso sýr a přikryjeme pokličkou, aby se roztekl.
Mezi tím, co se maso griluje, si na druhou pánev dáme hlavičky žampionů bez nožiček. Grilujeme na mírný plamen nejdříve spodní stranu. Když je hotová, otočíme na klobouček. Nakonec z hlaviček vylejeme "vodu".
Na spodní žampion dáme trochu kečupu a hořčice, list salátu, dále pak maso a nahoru rajče, okurku a cibuli. Přiklopíme druhým žampionem a zapíchneme do celého burgeru špejli, aby se nám nerozpadl.

Dobrou chuť!

Léňa

4 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig