Čokoládové bochánky s mandlemi

by - úterý, prosince 12, 2017

Teď bude asi blog plný "sladkostí" a "cukrovíčka", protože nic moc jiného v kuchyni nepřipravuju. To cukroví-necukroví mě vážně baví a tyhle čokoládový bobky mě hrozně překvapily. Zkuste je taky, není tam žádná mouka a přesto jsou krásně nadýchané a tzv. "chewy". Jsou teda hodně čokoládové a kdo nemá rád hořkou čokoládu, tak to nebude asi jeho parketa. Pokud budete péct, nezapomeňte mě označit na instagramu nebo mi poslat fotku do zprávy. A už jdeme na recept...
Čokoládové bochánky s mandlemi
Ingredience na cca 30 bochánků:
1 hrnek mandlového nebo kešu másla
3/4 hrnku holandského kakaa
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky soli
1 vejce
1/4 hrnku medu
vysokoprocentní či 100% čokoláda
1/2 hrnku oloupaných mandlí(nejlépe půlek)

Postup:
Smícháme všechny suché ingredience a dáme je do mixéru. Přidáme mandlové či kešu máslo a promixujeme. Do této hmoty rozklepneme vejce a přidáme med. Znovu promixujeme, přendáme do misky a vmícháme nasekanou čokoládu na drobné kousky a přepůlené oloupané mandle. Hmotu spojíme vařečkou a klademe na plech vyložený pečícím papírem menší bochánky. Pečeme na 175 stupňů, cca 12 - 15 minut. Musíte je hlídat, aby se nepřipálily. Lepší trošku nedopéct, než přepéct. Skladujeme v krabičce či sáčku - čím jsou odleženější, tím jsou lepší! :)

Dobrou chuť!

Vaše Léňa

Pojďte se se mnou naučit vařit nízkosacharidově! Uvaříme si zdravé menu, ukážu vám jaký olej použít do teplé a studené kuchyně či jak pracovat s ořechovými moukami. Naučím vás si sestavit zdravý jídelníček, čím nahradit rafinovaný cukr a připravíme si fermentovanou tibi limonádu. Lednové termíny jsou již vypsány zde.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

3 komentářů

  1. Hořkou čokoládu miluju a tohle vypadá fakt skvěle!
    Windy pink style

    OdpovědětSmazat
  2. To musí být dobrota :)
    A ještě k tomu jsou tak dobře fotogenické :D :)

    OdpovědětSmazat
  3. Určitě vyzkouším! Díky za recept :)

    OdpovědětSmazat

Děkuji za každý komentář!