Pistáciové košíčky

Jako druhé vánoční cukroví-necukroví jsem připravila pistáciové košíčky plněné čokoládou. Pro mě naprosté "nebe v hubě" a dokonce mi chutnají i o trošku víc než Raffaello. A to je co říct. Pokud budete zkoušet, pošlete mi fotku nebo mě označte na instagramu, vždycky mě to hrozně potěší, když podle mě pečete/vaříte.
Pistáciové košíčky s čokoládou
Ingredience na cca 40 minikošíčků:

3/4 hrnku rozmixovaných nepražených nesolených pistácií
1 a 2/3 hrnku na jemno mletých mandlí
2 šťastná vejce
sladidlo dle volby - kokosový cukr, panela, sukrin atd. (já dala 2 lžíce sukrinu)

Náplň:
cca 50g 100% čokoláda (či nějaká jiná vysokoprocentní)
cca 50 g másla
nepražené a nesolené pistácie na ozdobu

Postup:
Rozmixujeme si pistácie i mandle na mouku. Přidáme sladidlo a opět promixujeme. Vařečkou spojíme suché ingredience. Nakonec rozklepneme do směsi vejce, dobře promícháme, zpracujeme do koule rukou a dáme mininálně na 8 hodin odpočinout do lednice. Já nechala přes noc.
Připravíme si formičku na košíčky, kterou vymažeme máslem nebo kokosovým olejem. Ze směsi lžičkou odkrojíme kousek těsta a vmáčkneme do košíčku tak, aby nám zbylo místo pro náplň. Dáme péct do trouby na 160 stupňů na cca 10 - 12 minut. Košíčky hlídejte, aby se vám nepřipálily. Jakmile začínají košíčky hnědnout, ihned je vyndejte nebo budou hořké. (To platí u veškerého pečení z ořechových muk.) Po upečení košíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Do hrnku dáme máslo a vysokoprocentní čokoládu nebo kakaovou hmotu. Rozpustíme si to buď v mikrovlnce nebo v horké lázni. Do vychladlých košíčků nalijeme čokopolevu a do středu dáme pistácii nebo jiný oříšek. Necháme ztuhnout v lednici.
Trvanlivost: V lednici až 3 týdny.

Dobrou chuť.

Vaše Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

1 komentář

  1. Krásný, hned bych si jich pár dala, pistácie jsem neměla snad rok :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig