Neprůstřelná káva

Znáte neprůstřelnou kávu? Ne? Tak to byste se s ní měli seznámit. Je to totiž nejen pochoutka, kterou si zamilujete, je to taky nápoj plný zdravých tuků, který vám nahradí snídani, když nestíháte. (Nebo taky kterékoliv jiné jídlo během dne).
Neprůstřelná káva
Neprůstřelná káva má mnoho podob a proto vám tu přináším svoji variantu, kterou jsem si oblíbila a moc mi chutná. Někdo si dělá tento nápoj jen s ghíčkem a kokosovým olejem, někdo zase místo ghí dává máslo. Zkuste, uvidíte a najděte si tu "svoji" neprůstřelnou kávu. :)

Ingredience na jednu porci:
15 - 20 gramů výběrové kávy
250 ml vody
bio ghí nebo bio máslo
bio kokosový olej
1 lžička holandského kakaa nebo kostička vysokoprocentní čokolády
špetka skořice
půl lžičky kakaového másla

Dále potřebujeme:
french press
mixér

Postup:
Nejdříve si dáme vařit vodu a pokud nemáme namletou kávu, nameleme ji. Já používám kávu zrnkovou z české pražírny a melu si ji přímo před přípravou neprůstřelné kávy. Na jednu porci dám 1 vrchovatou lžičku mleté kávy do frenchpressu a zaleju horkou vodou. Vodu nedávám úplně vařící - nechám konvici vypnout, počkám až voda "dobublá" a poté kávu zaleju. Kávu nechám louhovat cca 3-4 minuty a přeleju do vysoké nádoby, kterou mám k tyčovému mixéru. Přidám ostatní ingredience, v případě kostičky čokolády ji nalámu a rozmixuju na krásně napěněnou kávu. Mixér je opravdu nutné použít, protože jinak by se nám tuk s kávou takhle hezky nespojil a na hladině by zůstal mastný flek. Káva je hotová, když je krásně napěněná a můžeme ji vypít. :)

Ještě moje poznámky na konec: né každému může káva chutnat, někdo nesnese chuť kokosového oleje v kávě. Je to velmi subjektivní, jak jsem psala na začátku, najděte si svoji variantu. Někdo nerad do kávy přidáva kakao/čokoládu, protože si rád vychutná pouze chuť kávy. :) Je to velmi individuální.

Tak co, zkusíte?

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig