Znáte neprůstřelnou kávu? Ne? Tak to byste se s ní měli seznámit. Je to totiž nejen pochoutka, kterou si zamilujete, je to taky nápoj plný zdravých tuků, který vám nahradí snídani, když nestíháte. (Nebo taky kterékoliv jiné jídlo během dne).
| Neprůstřelná káva |
Ingredience na jednu porci:
15 - 20 gramů výběrové kávy
250 ml vody
bio ghí nebo bio máslo
bio kokosový olej
1 lžička holandského kakaa nebo kostička vysokoprocentní čokolády
špetka skořice
půl lžičky kakaového másla
Dále potřebujeme:
french press
mixér
Postup:
Nejdříve si dáme vařit vodu a pokud nemáme namletou kávu, nameleme ji. Já používám kávu zrnkovou z české pražírny a melu si ji přímo před přípravou neprůstřelné kávy. Na jednu porci dám 1 vrchovatou lžičku mleté kávy do frenchpressu a zaleju horkou vodou. Vodu nedávám úplně vařící - nechám konvici vypnout, počkám až voda "dobublá" a poté kávu zaleju. Kávu nechám louhovat cca 3-4 minuty a přeleju do vysoké nádoby, kterou mám k tyčovému mixéru. Přidám ostatní ingredience, v případě kostičky čokolády ji nalámu a rozmixuju na krásně napěněnou kávu. Mixér je opravdu nutné použít, protože jinak by se nám tuk s kávou takhle hezky nespojil a na hladině by zůstal mastný flek. Káva je hotová, když je krásně napěněná a můžeme ji vypít. :)
Ještě moje poznámky na konec: né každému může káva chutnat, někdo nesnese chuť kokosového oleje v kávě. Je to velmi subjektivní, jak jsem psala na začátku, najděte si svoji variantu. Někdo nerad do kávy přidáva kakao/čokoládu, protože si rád vychutná pouze chuť kávy. :) Je to velmi individuální.
Tak co, zkusíte?
Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.



Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář!