Hruškové minibábovičky (nebo muffiny)

Objednala jsem si krásný silikonový formy na minibábovičky a musela jsem je hned zkusit! V lednici bylo jedno zapomenutý mascarpone a na parapetu v kuchyni přezrálý hrušky, vymyslela jsem tedy recept na minihruškové bábovičky, ale stejně dobře fungují formy na muffiny (vyzkoušeno za vás). Takže pokud máte rádi "mokrou" buchtu, hrušky a čokoládu, určitě vyzkoušejte. Tradičně, jak je u mě zvykem, jsou bez cukru.

Hruškové minibábovičky

Ingredience na cca 12 ks:

250 g mascarpone

3 přezrálé hrušky

2 vejce

100 gramů 85% čokolády

100 gramů celozrnné mouky (já použila ječnou)

100 gramů mandlové mouky (najemno namletých mandlí)

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička skořice

špetka soli

sladidlo dle chuti - já dala 2 lžíce xylitolu

Postup:

1. Hrušky oloupejte a nakrájejte na kostičky, ty v mixéru rozmixujte na pyré. Je potřeba mít měkké hrušky nebo kupte rovnou hruškové pyré.

2. Mascarpone vyšlehejte společně s vejci a sladidlem do nadýchaného krému.

3. Přidejte hruškové pyré, celozrnnou mouku a mandlovou mouku. Vařečkou promíchejte v kompaktní těsto.

4. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, prášek do pečiva, skořici a špetku soli a opět promíchejte.

5. Naplňte formičky do 2/3 a pečte na 180 stupňů 15-20 minut do zezlátnutí. Každá trouba peče jinak, proto bábovičky hlídejte.

TIP: Stejně dobře bude těsto fungovat i třeba s jablečným pyré či rozmačkanými (hnědými) banány, takže pokud zrovna nemáte hrušky, i tak se do tohoto receptu můžete pustit.

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.


2 komentáře

  1. ahoj, prosím tě, na kolik tak odhaduješ gramáž toho pyré? chci si koupit už hotové a nevím, jaké množství pak použít. moc díky za info i inspirativní blog :-) Z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď, vůbec mi nevyskočila notifikace na nový článek... odhaduju tak 250 - 300 g, přidávej podle konzistence, ať není těsto moc tekutý. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig