Polévka z červené čočky

Variací na tuhle rychlou a moc dobrou polévku je plný internet a já vám přináším tu naši. Dělám ji už skoro 10 let. Nejdříve jsem dělala její chudou verzi na koleji, když jsem studovala a postupem času jsem si ji upravila až do téhle, kterou sdílím i s vámi. Je to vděčná polévka, která zasytí.


Ingredience:

200 gramů červené čočky

1 velká cibule

1 litr hovězího či zeleninového vývaru

3 lžíce ghí

plechovka konzervovaných rajčat (nemusí být)

půl lžičky římského kmínu

půl lžičky kurkumy

sůl, pepř

chilli

parmazán a čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

1. Oloupejte si cibuli a nakrájejte ji najemno. Čočku propláchněte.

2. Cibuli osmahněte v hrnci na ghí, přidejte římský kmín a kurkumu, nechte chvíli rozvonět.

3. Přidejte červenou čočku a dobře promíchejte s kořením a cibulí a chvíli restujte.

4. Zalijte vývarem a přidejte konzervovaná rajčata.

5. Na mírném plameni nechte probublávat cca 15 minut. Polévka se přirozeně sama zahustí.

6. Dochuťte chilli, solí a pepřem.

7. Podávejte posypané parmazánem a v sezóně i čerstvými bylinkami.




Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.



Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig