Vývar z pomalého hrnce a hovězí zeleninová polévka

by - čtvrtek, února 03, 2022

Ahoj, zdravím vás u dalšího článku, tentokrát to bude recept na vývar a následně na hovězí zeleninovou polévku z něj uvařenou.

Pro mě byl vždycky vývar právě ta polévka a až když jsem se o to začala zajímat trošku víc o vaření, zjistila jsem, že tomu tak není. Tak proto tu budou vlastně dva recepty.

Vývar do hrnečku si dělám každé ráno
Ingredience na vývar

1 kg hovězího masa na kosti

1 litr vody

1 bobkový list

5 kuliček nového koření

1 lžíce BIO jablečného octa

Postup:

Já dělám vývar v pomalém hrnci, ale samozřejmě lze udělat i normálně na plotně. Pomalý hrnec je jedna z nejlepších věcí, kterou v kuchyni mám, používám ho téměř denně a pokud vaříte hodně, doporučuji vám ho pořídit. Nejen, že ušetří spoustu času, ale také jsou z něho ta jídla velice chutná a zdravá.

Ingredience jsem popsala na 1 litr, ale většinou dělám v trojité dávce.

Do pomalého hrnce dáme hovězí maso - já nejčastěji používám hovězí žebra. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, 5 kuliček nového koření a lžíci BIO jablečného octu. Používám tento z Goodie. S kódem LENI máte na něj i na celou objednávku slevu 5 %.

Hrnec zavřu poklicí a nastavím na LOW vaření na 12-20 hodin. A nechám být.

Jakmile je vývar hotový, přecedím ho přes plátýnko a buď ho zamrazím nebo dám do lednice na další použití.

Zeleninová polévka

1 litr hotového vývaru

různou zeleninu pokrájenou na malé kostičky - používám, co mám doma: řapíkatý celer, normální celer, petržel, mrkev, květák, brokolice, kapustičky, pórek...

žampiony

maso z vývaru

menší cibule

sůl, pepř

Postup:

Vývar dám do hrnce na plotnu, kterou zapnu. Mezitím si nakrájím zeleninu na drobné kostičky, máme to tak radši. Cibuli oloupu a rozkrojím na poloviny. Žampiony nakrájím na plátky. Do hrnce dám zeleninu, cibuli, žampiony a pokrájené maso z vývaru. Vařím cca půl hodiny do změknutí zeleniny, cibuli vyndám a polévku osolím a opepřím dle chuti.

A je hotovo.

Můžete přidat třeba ještě rozkvedlané vajíčko či domácí nudle...

Dobrou chuť!

Více o vývaru, jaké jsou jeho druhy a benefity, správná příprava a skladování atd. se dozvíte v uzavřené online komunitě na HeroHero. Klikněte zde a přidejte se k nám!

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!

Buď součástí uzavřené komunity na HeroHero!