Mandlové mléko či rostlinný kefír

Na instagramu jsem se vám pochlubila rostlinným kefírem a mám radost, že jste ho začali taky zkoušet! Rozhodla jsem se přidat recept i na blog, aby byl snadno k dohledání. Pokud nemáte tibi krystaly, nezoufejte - napište mi a já vám je zašlu.


Mandlové mléko

1 hrnek mandlí
4 hrnky vody
2 datle medjool

Mandle přes noc namočte do vody. Tu potom vylijte a mandle propláchněte. Dejte je do mixéru spolu se 4 hrnky vody, datlemi (nemusí být) a rozmixujte. Poté přeceďte přes plátýnko a skladujte v lednici 3-4 dny.

Rostlinný kefír
Nejdříve si připravte tibi nálev. O tibi limonádách jsem již psala v tomto článku.
Na 1 litr vody použijte 100 gramů tibi krystalů, 30 gramů cukru a 2 celé datle. Nechte 48 hodin kvasit na lince. Večer před dokvašením si mandle namočte do normální vody.
Ráno tibi slijte, krystaly použijte na další ferment a ten vzniklý nálev dejte do mixéru spolu s mandlemi, ze kterých jste vylili vodu a propláchli je.
Rozmixujte a nechte na lince 24 hodin prokvasit.
Nebojte se vzhledu, většinou se tuhá část oddělí od tekuté, stačí to zamíchat. Skladujte 5-7 dní v lednici.

Tak co, znáte rostlinný tibi kefír nebo ho teprve budete zkoušet?

Recept vznikl ve spolupráci s firmou Braun.

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig