Anglie 2016 - Den 2 - Southend-On-Sea

Člověk má dovolenou, může spát, jak mu hrdlo ráčí a probudí se v 7? Možná to bude tím, že jsem usnula asi v 22 u filmu, co jsme si včera pustily. Ráno jsem opět dostala snídani až do postele. (Proč nejsem chlap a nežiju v Chelmsfordu?) Našly jsme si čas odjezdu autobusu do Southendu a vyrazily.
Southend-on-Sea
O tuhle fotku vás nemůžu připravit:
Mugcake k snídani
Southend-on-Sea je město u moře zhruba 65 km východně od Londýna. Je v něm zábavní park a nejdelší pier na světě. Má zhruba 180 tisíc obyvatel. Jely jsme zhruba hodinku autobusem a vystoupily opravdu kousek od pláže. První, co jsme měly v plánu byl oběd. A co jiného si dát v Anglii u moře než Fish and Chips (Oh my god!). U pobřeží je několik stánků, kde si můžete dát nejen Fisch and Chips, ale i další jiná jídla převážně z ryb. Když jsem ale viděla "Lena's Cafe" bylo rozhodnuto.
Fish and Chips v Lena's Café
Po obědě jsme se šly projít po pláži. Bylo nádherné počasí, i když na fotce nahoře to moc nevypadá, ale svítilo slunce. Samozřejmě od moře foukal studený vítr, takže za šálu a bundu jsem byla ráda. Posbírala jsem pár kamínů a mušliček pro mou mamku a daly jsme si klasické donuts s cukrem (dieta).
Pláž
Koblížky

Miluju tuhle fotku
Bylo to báječný. Prošly jsme se po pláži a zamířily na pier. To, že za procházku po pieru budou chtít 4 libry jsme nevěděly a odmítly jsme to platit. Hned u pieru je taky obrovský zábavní park, kam je vstup zdarma, platí se až jednotlivé atrakce. Tak jsme se tam šly aspoň podívat. Já miluju ty "hrací automaty" kam házíte peníze a ony se posunují a pak vám vypadávají další. Našla jsem na zemi libru, tak jsme ji tam vhodily, ale bohužel zrovna spadla tak blbě, že už nic dalšího nevypadlo :D (třeba budu mít štěstí v lásce). Dále pak spousta automatů s plyšáky, horská dráha, extreme, autíčka, ruské kolo... Klasický zábavní park. Pier jsem si chtěla aspoň prohlédnout a vyfotit, bohužel byla docela mlha, takže fotka nevyšla úplně tak, jak bych si představovala.
Pohled na pier v Southend-on-Sea
Stavily jsme se v nákupáku pro jídlo na večer a jely autobusem zpět domů. Dnes jsme měly plán zajít do města a trochu se pobavit a popít. Přivezla jsem Terce Pražskou vodku, takže bylo čím začít doma. :D Míchaly jsme to s limetou a sodou a ve městě se k nám přidaly dvě Terky kámošky. Šly jsme do klubu Missoula. Byl to dvoupatrový klub a moc se mi líbil. Vstup byl až od 18 let a opravdu to u vchodu kontrolovali. A další plus? Uvnitř se v žádném klubu/baru/hospodě v Anglii nekouří. To je prostě skvělý. Přijdete domů a nesmrdíte jako popelník! (Prosím toto do ČR!) Dost jsme si ten večer užily, ale musím říct, že s tím jejich přízvukem jsem měla občas problém. :D (Hlavně v hlučném klubu s alkoholem v krvi.)
Párty

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig