Baifu aneb running sushi v Praze

Včera jsem navštívila čínskou restauraci na Praze 4 - Baifu. Je to jedna z pěti poboček v ČR - jedna se nachází dokonce v Teplicích, ostatní v Praze. Mým cílem bylo running sushi, jelikož sushi miluju a nikdy si nemůžu vybrat správný set, tak raději chodím právě na all you can eat variantu, kde mohu ochutnat veškeré dobroty.
Restaurace se nachází v business centru Brumlovka, v budově operátora O2. Dostanete se sem buď autobusem z Budějovické na stejnojmennou zastávku nebo je ještě možnost jet z druhé strany autobusem na zastávku Jemnická či Vyskočilova. Otevřeno je každý den do 22:00. V týdnu otvírají už v 10:30, o víkendu o hodinu později.

Running sushi je přímo uprostřed restaurace a je kolem něj dostatek stolečků, každý pro 4 osoby. Nicméně doporučuji udělat si rezervaci, jelikož hlavně večer bývá plno. Pokud vás sushi neláká a máte rádi čínskou kuchyni, jsou tu i stolečky či boxy pro posezení mimo running sushi, kde si můžete vybrat jídlo z jídelního lístku. Klasické čínské nudle, rýže, polévky, závitky a další východoasijské speciality.
Restaurace je pěkná, čistá a útulná. Pro mě je to mnohem větší zážitek, než jí na running sushi do obchodního centra. Člověk tu má klid na konverzaci a nehoní se kolem něj lidé s taškami.

Obsluhují vás Asijci, ale výborně rozumí česky. Někteří tedy nejsou zrovna příjemní nebo se alespoň tváří dost nepřístupně, ale s obsluhou nebyl nejmenší problém. K running sushi můžete požádat o polévku (misó nebo pikantní), která je v ceně, ale tu jsem si nedala, jelikož bych pak nebyla schopna ochutnat vše ostatní.

Toalety jsou čisté a je tam jak dostatek mýdla, tak ubrousků. Potěšilo mě, že u umyvadla mají i párátka.

Za sushi jsem zaplatila 289.- Kč a k tomu 45.- Kč za domácí ledový broskový čaj, který byl v půllitrové sklenici s kousky pomerančů a jablek. Na jezdícím pásu jezdí jak různé druhy sushi, tak i jiné speciality jako jsou krevety, satai, dortíky, meloun, mozzarela, losos, mořské řasy, ovocný salát, puding, kuřecí nugetky, krabí nožičky, jarní závitky, pečené brambory... Opravdu nepřeberné množství pochoutek a vybere si určitě každý. Vše samozřejmě čerstvé a nikdy se nestalo, že by na páse bylo málo jídla nebo se k vám nedostal váš oblíbený kousek.
Návštěvu v této restauraci určitě doporučuji, je to milé místo, kde se skvěle najíte. Cena mi přijde také velmi přívětivá, přes obědy dokonce stojí running sushi 209,- Kč. Jediné co, tak jak jsem již psala výše, né vždy se setkáte s milou obsluhou - není ale nepříjemná. Je spíše taková "neutrální" a né všichni. Takže určitě zajděte a DOBROU CHUŤ.
P.S. Na instagramu sledujte hashtag "kdesenajim"!

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig