Anglie 2016 - Den 4 - London

Poslední den jsme si vybraly návštěvu Londýna. Z Chelmsfordu jezdí vlak každých 15 minut na stanici metra Liverpool St. Jízdenka na vlak nám platila i na celodenní jízdenku na metro. Venku bylo nádherně. Svítilo sluníčko. V Anglii. V Londýně. Neskutečný!


První věc, kam jsem prostě musela, bylo nádraží King's Cross - a nástupiště 9 a 3/4. Já Harryho Pottera naprosto zbožňuju. Příští návštěva Londýna bude určitě do studií HP. Ale teď na to bohužel  nebyl čas, takže aspoň na King's Cross. Fotku si můžete udělat zadarmo, ale je tam i profesionální fotograf a vytisknutí fotky pak stojí 9.50 liber. Fronta nebyla ani tak dlouhá, čekala jsem zhruba 10 minut.

Vedle je i krámek, kde jsou naprosto veškerý věci s tématikou HP - hrnky, šály, tužky, trika, mikiny, náramky, hůlky, přívěsky na klíče, řetízky, náramky, plyšové sovy, polštáře... Vše bylo docela drahé a já přiletěla jen s příručním zavazadlem, takže jsem si nic nekoupila. Vyrazili jsme metrem na stanici nejbližší k London Bridge. Bylo nádherné počasí, šli jsme podél řeky až k mostu, přešli přes něj a vrátili se zpět do metra.
Dojeli jsme k Big Benu a kolem London Eye došli na Trafalgar Square. Fotky asi řeknou víc:
Z Trafalgaru jsme šli na Piccadilly Circus, kde teda bylo neskutečně turistů. Socha Amora byla úplně obložená, fotka mi nevyšla.
Poslední zastávka "k vidění" byla samozřejmě u Buckinghamského paláce.
Byly jsme už teda dost vyřízený. Mě bolely šíleně nohy. Ale jet do Chelmsfordu jsme mohli až po 18:31 (takhle funguje ta levnější jízdenka - nesmíte ji využívat, když je peak). Rozhodly jsme se teda ještě zajít na nákupy na Oxford street. Nakonec jsme dojely zpět na Liverpool St., kde jstem si v Costa Coffee daly čaj a čokoládu a nasedly do vlaku směr Chelmsford.
Doma mě už čekalo jen balení, nastavení budíku na 3 ráno a druhý den odlet do Prahy.

Byly to skvělé 4 dny. Hrozně moc jsme si to užily, bylo krásné počasí. Jsem Terce strašně vděčná, že mě ubytovala, postarala se o mě a připravila mi super program. :) Vzhledem k tomu, jaká  je cena letenek do Londýna, tak jsem tam určitě nebyla naposled. Mám už další přání, kam bych chtěla v Anglii zavítat - Harry Potter svět nebo Seven Sisters. Brighton a proslulý pier. A taky - Skotsko. A mnoho dalšího. Anglie je prostě moje srdcovka.

Léňa

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig