Paleo brownies

by - úterý, února 07, 2017

Chcete dobrý a rychlý recept na něco zdravýho, čím můžete pohostit návštěvu, která neholduje zdravý stravě, ale za tohle vám urve ruce? (A nebo to radši snětze sami, protože o tenhle dezert se nebudete chtít dělit...)


Na malý pekáček budete potřebovat:
  • 90 gramů kakaové hmoty nebo vysokoprocentní čokolády (pro variantu bez cukru musíte použít kakaovou hmotu, pokud budete kupovat čokoládu, mrkněte na složení, kolik cukru v ní je - obecně, čím více procentní, tím méně cukru)
  • 40 gramů kokosového oleje
  • 60 gramů másla (nejlépe bio či z farmy)
  • špetka himalájské soli
  • 3 šťastná větší vejce (pokud máte malá - dejte 4)
  • 2 lžíce tekutého medu (pro variantu bez cukru vynechte nebo nahraďte jiným sladidlem - xylitol, erythritol)
  • 100 gramů rozemletých vlašských ořechů najemno (můžete použít i jiné, ale nemám ozkoušené)
  • hrst nasekaných lískových ořechů

Čokoládu spolu s kokosovým olejem a máslem necháme v kastrůlku na nejnižší stupeň rozpustit (stále mícháme, aby se směs nepřipálila). Poté odstavíme. Do mísy si rozklepneme vejce a přidáme 2 lžíce medu. Vyšleháme do žluté pěny. Poté přiléváme směs z kastrůlku a pomalu vařečkou promícháváme. Nakonec (opět pomalu) přimícháme vlašské ořechy a špetku himalájské soli. Utvoří se hladké těsto, do kterého ještě hodíme hrst nasekaných lískáčů.

Přelijeme do pekáčku, nejlépe vystlaného pečícím papírem a pečeme cca 20 minut na 175 °C. Já si nastavila budík na 15 minut a pak hlídala, až byl celý povrch brownies tuhý. Necháme vychladnout (pokud vydržíme) a podáváme například s kokosovou šlehačkou. ♥

Dobrou chuť,

Léňa



You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za každý komentář!