Banánový paleo chlebíček

Koupili jsme si trs banánu a nestihli ho sníst. A jak asi předpokládáte, šlupka zhnědla a banán nevypadal lákavě. Je mi ale líto vyhazovat jakékoliv jídlo a banán byl uvnitř úplně v pohodě. Já ale nemám ráda tyhle hnědý banány jen tak. No a tak jsem se rozhodla z toho upéct paleo chlebíček. Vznikl z toho výborný sladký bezlepkový dezert, který je 100% paleo. A protože se povedl (což se o dalších mých paleo výtvorech říct úplně nedá), tak si ho můžete udělat doma i vy. Recept níže!

Ingredience na formu o velikosti 26 x 12 x 7 cm:

3 banány (čím hnědší, tím výsledek bude sladší)
3 vajíčka
100 g mandlové mouky
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
60 g kokosové mouky
2 panáky vlažné vody
1 lžička mleté skořice
1 lžička sody na pečení
1 lžička kypřícího prášku
vlašské ořechy
špetka himalájské soli
vysokoprocentní čokoláda nebo kakaová hmota

Postup:
Do mixéru dáme banány, vejce, mandlovou mouku a rozpuštěný kokosový olej. Mixujeme do hladka.
Poté přidáme kokosovou mouku, skořici, sodu, kypřící prášek a sůl. A zase mixujeme. Nakonec přidáme dva panáky vody a naposledy promixujeme.
Směs přendáme do formy, posypeme nasekanými ořechy a čokoládou, které silikonovou stěrkou vmícháme opatrně dovnitř.

Formu jsem vyložila pečícím papírem, který jsem předtím zmačkala, líp se s ním pak pracuje. Pekla jsem na 180°C cca 35-40 minut - až byl chlebíček na povrchu zlatý.
Chlebíček jsem podávala s nakrájenými plátky banánu a posypané kakovými boby.
POZOR - pokud chlebíček budete dělat z banánů, jejichž slupka je žlutá nebo dokonce zelená, nebude tak sladký, jako z banánů s nahnědlou slupkou. :)
No a co vás ještě může přimět k tomu si ho upéct? Chutnal i Matějovi, a to je co říct! :D

Dobrou chuť!

Léňa

6 komentářů

  1. Tak a je v troubě ♥ Tak jsem zvědavá na výsledek �� Není sice úplně paleo, ale z 90% se chytám ��

    OdpovědětVymazat
  2. Povedl se moc! Puvodne jsem ty hnedy banany chtela vyhodit, ale nakonec jsem jr prevezla na chatu a zjistila, ze tenhle prima kolac jde delat i v remosce! Dík za suoer jednoduchej a dobrej recept (ps podobnou buchtu dělám i s jablky, ta je taky suoer)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že chlebíček chutná! :)

      Vymazat
  3. Zkoušela jsem a musím říct, že opravdu luxusní! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig