Zapečená brokolice s parmazánem

Když někdo začíná s paleo/primal stravováním, obecně jsou problémy přílohy. Lidé jsou zvyklí jíst brambory, rýži, těstoviny nebo pečivo. Nedokáží si představit, co by teď teda měli jíst, když jsou tohle zakázané potraviny. Je to ale jen o zvyku, protože chutná "příloha" se dá vytvořit ze spousty zdravých a hodnotných potravin. Jako třeba z brokolice. Často si k masu dělám tuhle zapečenou. Určitě ji zkuste taky, je úžasně křupavá a parmazán to pozvedne na neobyčejné jídlo.
Zapečená brokolice s parmazánem
Ingredience na 1 porci:
menší brokolice
100g smetany (používám British extra thick single cream z MS)
80 g parmazánu nebo grana padano
1 šťastné vajíčko
máslo
himalájská sůl
pepř

Postup:
Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Čím menší, tím lepší (alespoň pro mě). Zapékací misku vymažene máslem a dáme do ní osušené růžičky brokolice. V misce si rozšleháme vajíčko se smetanou, solí a pepřem, přidáme nastrouhaný parmazán (cca 2/3). Touto směsí zalijeme brokolici v zapékací misce. Nakonec ještě posypeme brokolici zbytkem parmazánu a pečeme na 180 stupňů cca 15-20 minut - do zezlátnutí.

Záleží na velikosti vaší zapékací misky, pokud máte větší, přidejte smetanu a klidně i vajíčko. Brokolice musí být ve směsi ponořená, aby se hezky zapekla.

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

2 komentáře

  1. Jako příloha to bude určitě skvělé! Moc pěkné fotky:).
    Měj se krásně a užij si zbytek dne,
    Štěpánka

    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig