Jeden dokumentární s poděkováním

V první řadě si mi dovolte krátké poděkování za to, že jste mě svými hlasy dostali do TOP10 v soutěži blogerka roku. Vůbec jsem to nečekala, jsem překvapená a strašně moc vám DĚKUJU. Budu moc ráda, když mě i ve finále podpoříte a dáte mi hlas - zde. Děkuju, děkuju, děkuju. Budu se i nadále snažit pro vás připravovat zajímavé články a recepty. :)
Happy jak dva grepy :)
A teď už k jádru pudla - tedy, k tomuto článku. Hodně se mě ptáte na různé dokumenty, které se týkají stravování, cukru atd. Tak jsem se rozhodla vám sem pár z nich nasdílet. Jsou to opravdu zajímavé dokumenty, volně dostupné a tak vám doporučuji na ně kouknout, když budete mít čas. Samozřejmě je to jen výběr, ale snažila jsem se sem dát ty nejzajímavější. :) Zajímal by vás další článek na toto téma, třeba tipy na knížky na toto téma?
Klikem na název dokumentu se dostanete přímo na video.


Týpek Morgan se měsíc stravuje jen v McDonaldu. A když mu nabídnou super menu, musí ho přijmout. Jí snídani, oběd, večeři v rychlém občerstvení. A co to s ním udělá, kolik přibere a jak se to podepíše na jeho zdraví? Koukněte na to. Najdete zde i rozhovory s odborníky, lidmi z ulice či politiky.
Supersize Me

Dokument o cukru, kde se dozvíme, co vše cukr způsobuje, kde je všude skrytý a že teorie, že nás tuk dělá tlustými už dávno neplatí. Spousta zajímavých informací, nutné vidět.
Is Sugar The New Fat?

Film o cukru, podaný formou vyprávění, menších příběhů a jednoho velkého pokusu. Týpek Damen žije paleo a najednou začne žít jako "normální" člověk, který jí "zdravě". Takže do sebe musí dostat x lžiček cukru za den v podobě běžné stravy, dostupné v obchodech, ale nesmí jíst sušenky a vyloženě sladké věci. Dá si třeba müsli, smoothie nebo kuře tikka masala. A co to s ním udělá ze zdravotního hlediska, jaký to má dopad na jeho fyzičku vidíte v přímém přenosu. Je to masakr a občas mi z toho filmu bylo špatně. Jen do toho!
That Sugar Film

Dokument od National Geographics, kterým provází Leonardo DiCaprio (kterého mám mimochodem moc ráda). Je to spíše celkově o planetě, o dopadech klimatických změn, o tom, nad čím bychom se měli zamyslet. Jsou v něm velmi zajímavé rozhovory, například s Barackem Obamou a dalšími osobnostmi. Určitě se na něj podívejte, na konci mě celkem mrazilo.
Before The Flood
To je dnes vše, užívejte podzimních dní, mějte úsměv na rtech a dělejte, co vás baví! :)

A ještě jednou děkuju.

Léňa

2 komentáře

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig