Perníčky + vánoční video

Perníčky k vánocům prostě patří, takže vymyslet jak na ně v paleo verzi byl hlavní úkol prosince! S kamarádkou Aničkou, která natáčí úžasné recepty na youtube, jsme se rozhodly, že zkusíme upéct dvě podobné verze a ještě z toho udělat vánoční video, které najdete pod receptem! Moc jsme si to užily, i když jsem se začátku byla celkem nervózní. Myslím, že s Aničkou natočíme někdy i další videa. :) 
Já s Aničkou na konci videa :)
Ingredience na cca dva plechy:

300 gramů mandlové mouky
1/4 hrnku kokosového oleje
1 lžička mletého zázvorového koření
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky sody
2 lžíce medu
1 lžička vanilkového aroma
2 šťastná vajíčka

Poleva:
kokosové máslo - kupuji na www.goodie.cz a s kódem "LENI" zadaným v nákupním košíku máte slevu na celou objednávku

Postup:
V míse smícháme suché ingredience a přidáme rozpuštěný kokosový olej, vajíčko a med. Pořádně promícháme a následně prohněteme rukama. Pokud máte velmi hladkou mandlovou mouku, přidejte kokosový tuk, aby bylo těsto hezky vláčné. Těsto necháme zabalené v pytlíku v lednici cca 15 minut. Po vyndání těsto ještě prohněteme v rukách a vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na placku tlustou cca 3-4 milimetry. Tenčí opravdu nedělejte, perníčky se rychle spálí a nejdou tak dobře vykrajovat. Vykrájíme požadované tvary a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě na 160 stupňů cca 7 minut - jako vždy musíte perníčky hlídat, jakmile začnou hnědnout, ihned je vyndejte. Poté ozdobte dle fantazie, my jsme zdobily kokosový máslem, ale rychle v teple začne téct. Avšak když jsme je daly do lednice, tak krásně poleva ztuhla a už se ani v teple neroztekla.
Doma jsem zkoušela udělat nějakou jinou polevu, bohužel bez úspěchu. Pak jsem si vzala kokosové máslo, trochu ohřála, naplnila pytlík a perníčky ozdobila - opět jsem je hned dala do lednice a "poleva" krásně zatuhla.

Určitě mrkněte na video a napiště mi, jak se vám líbilo. :)

Dobrou chuť!

Vaše Léňa a Anička

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

3 komentáře

  1. Včera jsem pekla perníčky vámi inspirované a jsem mile překvapená, kradou mi je moje cukrmilujici děti. Ale tomu koření nelze odolat:) děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělá zpráva, jsem ráda, že i dětem chutnají! :) Děkuji!

      Vymazat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig