Pistáciové raw kuličky

by - čtvrtek, října 11, 2018

A je tu další recept! Překvapilo mě, že tyhle kuličky jsou jiný, než ty všechny klasický raw datlový. Jsou tam totiž pistácie a pistácie jsou moje láska. Miluju je v kombinaci s masem, samotné nebo na lžičku jako pistáciové máslo! Zkuste tyhle kuličky, vypadají krásně a ještě lépe chutnají!
Pistáciové raw kuličky
Ingredience:
75 gramů kešu ořechů (nesolených, nepražených)
75 gramů pistácií (nesolených, nepražených, loupaných)
140 gramů datlí
1 lžíce extra panenského raw kokosového oleje
2 lžíce bio strouhaného kokosu
mleté pistácie na obalení

Volitelné:

1/4 lžičky cardamomu
1 lžíce kůry z bio citronu
raw kakao na obalení

Ingredience zakoupíte na natu.cz a s kódem "LENI" máte slevu na celou objednávku.

Postup:

Do mixéru dejte všechny ingredience a promixujte do hladké hmoty. Pokud máte rádi, přidejte cardamom a kůru z citrónu - můžete to udělat tak, že půlku odeberete a do půlky přidáte odpovídající množství těchto dvou surovin. Dávám je jako volitelné, protože jsou dost výrazné a né každý jim přijde na chuť. :)
Z dobře rozmixované hmoty tvořte kuličky, které obalujte v mletých pistáciích nebo klidně v kakau, kreativitě se meze nekladou. Já obalila v pistáciích, protože se mi líbily krásně zelené kuličky a chtěla jsem je mít co nejvíce pistáciové.
Nechte vychladit v lednici a pak podávejte. V lednici vydrží opravdu dlouho, myslím ale, že je dříve sníte. :D

Dobrou chuť!

Léňa

Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou natu.cz.
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

You May Also Like

1 komentářů

Děkuji za každý komentář!