Zapečený květák s parmezánem

Květák miluju a tahle úprava nenadchla jen mě, ale i Matěje a oba jsme si pochutnali. Buď můžete konzumovat samotné nebo použít jako přílohu - tak jsme to udělali my. Je to výborná rychlovka, která snad musí chutnat každému. Tak jdeme na recept...
Zapečený květák s parmezánem
Ingredience na 4 porce:
1 květák
4 vejce
4 hrsti strouhaného parmezánu (nebo jiného sýru)
400 ml 33% smetany ke šlehání
sůl
pepř

Postup:
Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Dejte vařit do osolené vody, od bodu varu cca 3 minuty. Poté slijte, květák dejte do zapékací misky. V hrnku rozšlehejte vejce se smetanou, přidejte 3 hrsti parmezánu, osolte a opepřete. Touto směsí zalijte květák. Posypte zbytkem parmezánu a dejte zapéct do trouby na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 35 minut).

Dobrou chuť!

Léňa
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig