Leden 2019

Tak jsem se rozhodla pro novou sérii článků a to shrnutí uplynulého měsíce. Vždycky se za ten měsíc udá tolik maličkostí, že vám o tom kolikrát chci říct, ale do jednoho samostatného článku je toho málo, ale dle mého to stojí za pozornost. Taky pak budu mít krásnej souhrn mýho roku 2019. Doufám, že se vám články budou líbit a taky, že si každý měsíc najdu čas na psaní.
Pohled na přehradu Souš, Jizerské hory
Leden 2019

Odchozeno kroků: 362 419 (denní průměr 11 690)
Odcvičeno workoutů: 2 hodiny 3 minuty
Odjógováno: 2 hodiny 17 minut
Odběžkováno: 9 hodin 59 minut
Badminton: 5 hodin 53 minut
Celkem odcvičeno: 20 hodin 13 minut
Spáleno: 71 120 kCal (denní průměr 2 294 kCal)
Průměrné splnění denního cíle: 151%
Přečteno knih: 3
Moje aktivita za leden 2019
Prvního ledna jsem se probudila na chalupě, kde jsme ještě "dooslavili Silvestra" a vydali se na novoroční procházku, která asi po 15 minutách skončila, protože začalo strašně pršet a my spěchali zpět ke kamnům. Celý den jsem si četla knížku od Margit Slimákové a nebo si pouštěla Sex ve městě. Tohle lenošení by se mi líbilo častěji. Hned 2. ledna jsme s Matějem začali s Whole30, pro mě již páté kolo, pro Matěje první. I když jsme ještě byli na chalupě, vrhli jsme se do toho hned, žádné výmluvy. Večer, už doma v Praze, jsem připravila jídlo na druhý den do práce.

Whole30 jsme zvládli oba bravurně. Já už sacharidovou chřipku neměla, ale Matěj na začátku ano, ale naštěstí to celkem rychle přešlo. Jednou se stalo, že měl hlad a byl bez energie, ale byla to spíše moje vina, protože jsem mu dala celkem malou snídani. Sice jsem se ho ptala, zda nechce ještě něco, ale mělo mi samotné dojít, že pro chlapa jako je on, to stačit nebude.
Naše první Whole30 snídaně
Benefity jsme oba zaznamenali, já už je popisovala v předešlých článcích, takže bych se tu opakovala. Matěj hlavně poukazoval na fakt, že neusíná v práci po obědě, má hodně energie a může se tak soustředit na práci a nepadá mu hlava. Mně se opět hodně pročistila pleť. Na pleti hned vždy poznám, že nejím úplně tak, jak bych měla. Jinak jsem za měsíc shodila to, co jsem na Vánoce nabrala, ale co si budeme povídat, byla to skoro všechno jenom voda.

Taky jsme v rámci ledna byli několikrát na běžkách v Jizerských horách, co si užívám vždycky úplně nejvíc a nezáleží na tom, jestli tam je zataženo, mlha, sníh nebo dokonce déšť. Ten nás tam potkal hned první lednový víkend a byla jsem mokrá úplně všude a v mých nových nepromokavých botách na běžky jsem vyloženě čvachtala. I tak jsem si to užila, běžky mě prostě baví, ať je počasí jakékoliv.

Několikrát jsme byli na badmintonu, v zimě chodíme často i 2x týdně a to v týdnu a v neděli. V týdnu chodíme s kamarády na čtyřhru, v neděli jen spolu sami dva na dvouhru a to většinou od Matěje dostanu výprask a jdu s brekem do šatny. To je takový to, když někoho něco naučíte a on to pak dělá lépe než vy. :) Ale ne, dělám si srandu, celkem jsem se už naučila prohrávat a beru to s nadhledem.

Začala jsem cvičit jógu a meditovat. Nikdy jsem moc na tyhle věci nebyla, jóga pro mě byla moc pomalá, vždycky jsem se potřebovala u cvičení "zničit". Až díky Evičce jsem přišla na to, že je třeba taky občas zpomalit a tak jsem se začala protahovat podle videí na youtube Still on the Way a poslouchat meditační hudbu (Youtube nebo Spotify) a musím říct, že mi to dost pomáhá a chci se duševní hygieně věnovat i nadále a neopomínat ji.

Za leden jsme taky s Michalem odpřednášeli dva kurzy - jeden v Praze a druhý v Brně. Opět mě to nabilo energií. Strašně ráda se s vámi potkávám a předávám vám vědomosti ohledně opravdové stravy. Na začátku ledna mi taky konečně přišlo moje osvědčení o absolvovaném kurzu Holistické výživy a rozhodla jsem se pokračovat i "advanced" kurzem, který studuji aktuálně.
Kurz v Brně
Takový byl můj leden v kostce a já už se těším na únor, který už vlastně běží a na instagramu jsem rozjela únorovou výzvu, ve který jedeme všichni společně a to mě motivuje ještě víc v plnění úkolů.

Mějte se krásně a já se budu těšit u dalšího článku, receptu a hlavně taky za měsíc u únorového shrnutí.

Vaše Léňa
Jizerské hory
Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig