Sušenky s kakaovými boby

Tenhle recept jsem připravovala pro Globus a myslím, že se povedl! V práci sušenky zmizely rychlostí blesku a všichni je chválili.  V Globusu najdete speciální sekci potravin označenou jako "Zdravý svět" a potraviny označené modrým přeškrtnutým bonbonem jsou bez přidaného cukru. Snáz tak najdete vám vyhovující dobroty. Tyhle sušenky jsou křehké, chutné a čokoládové s vůni kokosu. Určitě je zkuste a pošlete mi výsledek!

Sušenky s kakaovými boby bez cukru a lepku
Ingredience:

100 gramů mandlové mouky
30 gramů kokosové mouky
1 lžička sody na pečení
1/4 lžičky himalájské soli
85 gramů kokosového oleje
150 gramů erythritolu nebo kokosového cukru
100 gramů mandlovéh másla
1 lžička vanilkového extraktu
1 vejce
100 gramů kakaových bobů

Postup:

Nejdříve vyndejte vejce z lednice a zapněte si troubu na 175 stupňů. V jedné míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, sodu a sůl. V druhé míse ručním mixérem promixujte mandlové máslo, erythritol (nebo kokosový cukr) a kokosový olej. Kokosový olej musí být v pevném stavu, pokud je ten váš tekutý, dejte ho na chvíli do lednice, aby ztuhl. Do této mokré směsi vyklepněte vejce, přidejte vanilkový extrakt a suchou směs.
Vše dobře mixérem promíchejte, můžete použít i ruce, pokud hmota nedrží pohromadě. Nakonec přidejte kakaové boby a už jen zamíchejte vařečkou.
Na plech vyložený pečicím papírem vytvarujte sušenky. Nechte mezi nimi dostatek místa, pečením se trochu zvětší. Pečte cca 10 minut, hotové sušenky poznáte tak, že jejich střed nesmí být vlhký.
Po upečení vytáhněte plech z trouby a nechte na něm sušenky vychladnout. Po vytažení z trouby jsou velmi měkké, ale pak krásně ztuhnou a drží tvar.

Dobrou chuť

Léňa

Pokud byste našli chybu, prosím, napište mi to. Snažím se po sobě vše kontrolovat, ale nikdo není neomylný.
Veškeré fotografie podléhají autorskému zákonu a mohou být šířeny pouze s vědomím autora.

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!

Professional Blog Designs by pipdig